1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’DA SU BU AKŞAM AKACAK
LEFKOŞA’DA SU BU AKŞAM AKACAK

LEFKOŞA’DA SU BU AKŞAM AKACAK

Lefkoşa’da su bu akşam akacak

A+A-

Belediye Meclisi, suyun yeni fiyatını oy çokluğuyla belirledi... Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Harmancı, hedeflerinin bu akşam Lefkoşa’ya su verilmesini sağlamak olduğunu söyledi
 
Mehmet KARA

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclisi dün akşam, üç saatte fazla süren ve tartışmalı geçen toplantının ardından suyun yeni fiyatını iki hayır oyuna karşılık oy çokluğuyla belirledi. Buna göre, 0-6 ton su 4.9 TL, 7¬13 ton su 6.2 TL, 14 ton ve üzeri ise 7 TL olarak belirlendi.

Suyun bu akşam çeşmelerden akmasının hedeflendiği, yeni fiyatların ise Bakanlar Kurulu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

Harmancı: Karar oy çokluğuyla geçti

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, suyun yeni fiyatının Belediye Meclisi’nde iki hayır oyuna karşılık oy çokluğuyla belirlendiğini ifade etti. Harmancı, “Bu karar, gelinebilinecek en zorlayıcı karardır” diye konuştu.

Uygulamanın elektrikte uygulanan tarifedeki gibi olacağına dikkat çeken Harmancı, 16 ton su kullanan birinin ilk altı tonu 4.9 TL’den hesaplanacağını, geriye kalan 7 tonu 6.2 TL’den ve son kalan dilimi ise 7 TL’den hesaplanacağını ifade etti.

 “İyi ve kaliteli su…”

Alınan kararla özellikle yalnız yaşayan, emekli olmuş kişilerin korunmasını da hedeflediklerini söyleyen Harmancı, “Lefkoşalıya iyi ve kaliteli su verebileceğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Harmancı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu bizim, bir yıllık süreçte yatırım imkanlarını açan bir karar değildir. Gelir ve giderin dengelenmesi için su fiyatının ortalamasının 6,4 olması gerekiyordu. Biz, bunun altında bir fiyat belirledik. İyi addedilen belediyeler ise ortalama 5,5 TL’yi bulmak zorunda.”

Harmancı, “Biz, zarar etmeden bu süreci yaşayalım. Çünkü bizim devlete ödeyeceğimiz su bedeli, yıllık bir milyondan aylık bir milyon civarına çıkıyor. Eğer, biz bunu faturalandırma imkanına kavuşamazsak, bu belediye için bir çıkmaz demektir. Devletin, Başkent belediyesini zor durumda bırakmayacağını düşünüyoruz. Bu konuda erken karar alacaklardır diye umuyorum Hedefimiz, suyun bu akşam herkes tarafından kullanılmasını sağlamaktır” dedi.

 “Ben diktatör değilim”

Zorlu bir süreç yaşadıklarını, her kararı tartışarak almak zorunda olan bir belediye olduklarını ifade eden Harmancı, “Bunun sebebi belediyenin zorda olmasıyla ilgili değildir. Bunun sebeplerinden bir tanesi, belediye meclisinde farklı parti ve grupların bir çoğunluğa sahip olmamasıdır” şeklinde konuştu.

“Ben diktatör değilim. Karar almadan yürüyemem” diye konuşan Harmancı, insanların kendilerine ‘neyi bekliyorsunuz?’, ‘Niye bunu yapmıyorsunuz?’ dediklerini ancak kararların bir uzlaşı sonucu verildiğini belirtti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.