1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’DA TIKANAN BORULAR VE HATLAR TEMİZLENİYOR
LEFKOŞA’DA TIKANAN BORULAR VE HATLAR TEMİZLENİYOR

LEFKOŞA’DA TIKANAN BORULAR VE HATLAR TEMİZLENİYOR

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkent Lefkoşa’yı etkisi altına alan yoğun yağışın ardından yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda çok yönlü çalışma başlattı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkent Lefkoşa’yı etkisi altına alan yoğun yağışın ardından yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda çok yönlü çalışma başlattı. 

LTB ekipleri sağnak yağmurdan etkilenen bölgelerde oluşan problemler yanında vatandaşların şikayetleri doğrultusunda ilgili birimlerle koordineli şekilde çalışmalar yürütüyor.

BİRİKEN ÇAMURLAR BOŞALTILIYOR

LTB’den yapılan açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında ilk etapta yağış nedeniyle tıkanan boruların açılmasına öncelik verildi. Bu kapsamda logarlarda biriken çamurlar temizleniyor. Belirlenen kritik noktalarda tıkanan logarların açılması sonrasında bu çalışma genele yayılacak.

LTB bunun yanında özel olarak kiralanan jet aracı ile yağmur suyu drenaj hattına biriken çamurları boşaltmayı da sürdürüyor. Yağışlar sonrası derenin getirdiği çamurlar nedeni ile tıkanan yağmur suyu drenaj hatları, yüksek basınç uygulayan ve 40 metreye kadar ulaşabilen jet aracı sayesinde açılıyor.

HARMANCI: İLK ETAPTA MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ

Yaşanan sorun nedeni ile sıkıntı yaşayan vatandaşlardan belediye adına özür dileyen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, ilk etapta yaşanan mağduriyetleri gidermeyi ve bir sonraki yağışa kadarki sürede görülen sorunların geçici çözümlerini arayacaklarını belirtti.

Harmancı, başkentteki altyapı sıkıntısının uzun yıllardır devam eden bir sorun olduğunu, ancak kendilerinin bu konuda kaderci bir anlayış ile bakmayacaklarını söylerken, hedeflerinin yapacakları girişimler ve geliştirecekleri projelerle ile bu durumu oluşturan esas eksiklikleri gidermek olduğunu ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.