1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’DA TRAFIK ARAP SAÇINA DÖNDÜ
LEFKOŞA’DA TRAFIK ARAP SAÇINA DÖNDÜ

LEFKOŞA’DA TRAFIK ARAP SAÇINA DÖNDÜ

Lefkoşa’da trafik arap saçına döndü

A+A-

Başkent Lefkoşa’da arap saçına dönen trafik her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Araçlar kaldırımlara park ediliyor, yollar toprak barikatlarla kapatılıyor, yaya geçitleri işgal ediliyor. Trafikteki çile en çok engelli vatandaşların işini zorlaştırıyor.

Kesilen para cezaları, yapılan duyurular, yaşanan kazalar hatta ölümler bile başkent Lefkoşa’nın trafik sorununu çözmeye yetmiyor.
Zaten yol güvenliğinden yoksun olan ve yeterince geniş olmayan yollar yanlış parklar sebebi ile iyice daralıyor, araçlarını kaldırımlara park eden duyarsız sürücüler ise yayaların ve engelli vatandaşların trafikte güvenli geçiş haklarını elinden alıyor.
Yayalara ve engelli vatandaşlara saygının bittiği Lefkoşa trafiğinde sürücüler de birbirlerine saygı duymuyor.
İyi niyet ve hoşgörünün bitmiş olduğu başkentte artık ambulans ve itfaiye gibi hayati önem taşıyan acil hizmet araçlarına da geçiş önceliği tanınmıyor.

Yayalar ve engelli vatandaşlar, Allah’a emanet
Yarım yamalak da olsa iş gören Lefkoşa’da kaldırımlar bencil bazı sürücüler tarafından işgal edilerek iyice işlevsiz hale getiriliyor.
Eskiden genellikle ara sokaklarda karşımıza çıkan kaldırım işgalleri, polis ve zabıta devriyelerinin arttırılmasına rağmen şimdi ana yollarda bile yapılıyor.
Başkentte birçok cadde sokakta araçlar kaldırımların üzerine park ediliyor, birçok sokakta ise kaldırım yok. Can güvenliği hakları gasp edilen yayalar ve engelli vatandaşlar, yollarda Allaha emanet.

Toprak barikatlarla yollar kapatılıyor
Başkent trafiğinde keyficilik öyle bir boyuta ulaştı ki, artık isteyen istediği yolu bir kamyon toprak ile trafiğe kapatabiliyor.
Trafikteki keyficiliğin en bariz örneği Küçük Kaymaklı bölgesinde yaşanıyor. Küçük Kaymaklı’da Kemal Toksoy Sokak’ta, bir vatandaş sokaktan araba geçmesini istemediği için yolun sonuna toprak set yaptı ve ulaşımı engelledi. Yolun toprak set ile kapatılması bölgede bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. Gerek mahallelinin tepkisine gerekse uyarılara rağmen sokağın sonunda kurduğu toprak barikatı kaldırmayan vatandaş, bir de evinin hemen yanındaki arsanın yol ile bağlantısını kesti.

fotolar-(32).jpg

Ambulans ve itfaiyenin önü tıkanıyor
KKTC’de hiçbir şehirde ambulans ve itfaiyelerin daha güvenli, hızlı ve rahat ulaşımını sağlayacak ayrı bir yol bulunmuyor.
Devletin geçiş önceliği tanımadığı ambulans ve itfaiyelere artık sürücüler de önemsemiyor. Çalınan sirenlere rağmen araçlar kenara çekilmiyor, sağlık ve itfaiye ekiplerine trafikte zaman kaybettirilerek insan hayatı ile oynanıyor.
Özellikle mesai bitiş saatlerinde kalabalıklaşan Lefkoşa trafiğinde ambulans ve itfaiye ekipleri geçiş hakkı almak için adeta savaş veriyor.

havadis

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.