1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’DA YAYALAŞTIRMA PROJESİ
LEFKOŞA’DA YAYALAŞTIRMA PROJESİ

LEFKOŞA’DA YAYALAŞTIRMA PROJESİ

LEFKOŞA’DA YAYALAŞTIRMA PROJESİ

A+A-

BİRİNCİ: “YAYALAŞTIRMA PROJESİ DOĞRU, ZAMANLAMA YANLIŞ, HAZIRLIKLAR EKSİK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci, Lefkoşa Arasta Bölgesi’nde gerçekleştirilen Yayalaştırma Projesi’nin, düşünce olarak doğru, ancak altyapısı yetersiz olması ve yeterli hazırlık yapılmaması nedeniyle, birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdiğini belirtti. 

Bölge esnafının projeye ilişkin görüşlerine gereken önemin verilmediğini, projenin uygulanmaya konmasıyla baş gösterecek sorunlara yönelik yeterli hazırlıkların yapılmadığını savunan Birinci, “Düşünce olarak doğru olan proje, yanlış adımlar nedeniyle adete ‘öcü’ gibi algılanır olmuştur” dedi. 

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı ve aynı zamanda Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclis Üyesi olan Özmen Birinci, geçtiğimiz günlerde Arasta Bölgesi ile Bandabulya olarak bilinen Belediye Pazarı’nı gezerek, yayalaştırma projesinin ardından oluşan tabloyu yerinde gözlemledi, esnafla görüşerek sorunlarını dinledi, görüş ve düşüncelerini paylaştı.

SORUN ÇOK

Özmen Birinci, alternatif toplu taşıma araçları ile insanların surlar içine yönlendirilmesinin sağlanması, 3 tekerlekli taksiler, elektrikli mini tramvaylar gibi araçlarla, hem yerli hem de yabancı turistleri gezdirebilecek rotalar hazırlanması önerilerinin kabul görmediğini, Belediye’nin LETTAŞ ile olan anlaşmazlıkları sebebiyle de eski belediye otobüslerinin artık bu bölgelere kanalize edilemediğini anlattı.

Özmen Birinci Belediye Meclisi toplantılarında yaşanan tartışmalardan da bahsederek, “Madem ki hava soğuk ve insanlar bu soğuklarda yürüyemiyor, neden bu soğukta yayalaştırma yapmak konusunda ısrarcısınız? İlk bahar başlayana kadar esnafın siftah yapmadan kepenk kapatması size hiçbir şey ifade etmiyor mu?” diye sordu.

“TRAFİK KARMAŞASI ARTTI”

Gereken hazırlıkların yapılmaması nedeniyle, yayalaştırma projesi ile birlikte geri kalan bölgelerdeki trafik karmaşasının daha da arttığını belirten Birinci, “Belediye mevcut ekonomik yapısı ile başa çıkabileceğinden daha büyük bir projeyi hayata geçirmeye çalışmakta ve yetersiz tabelalar ile yol işaretleri ile trafik karmaşasını artırıp, daha önce trafik yoğunluğu olmayan bölgelere araç akışını çoğaltarak bölge halkında stresse sebep olmaktadır. Hızlı ve düzgün işaretlendirme elzem bir gereklilik haline gelmiştir” dedi.

“PROJE BÜTÜNLÜKLÜ ELE ALINMALI”

TDP olarak, Yayalaştırma Projesi’ne başından beri olumlu katkı yapmaya çalıştıklarını belirten Birinci, ancak, insanı içine almayan ve vatandaşı özne yapmayan uygulamaların “Tepeden inme” tavırlarla ilerletilemeyeceğini, bu yüzden yetkililerin karar alma süreçlerinde insan olgusuna dikkat etmesi gerektiğini her zaman ortaya koyduklarını vurguladı.

tak

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.