1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’DA YER YERİNDEN OYNAYACAK
LEFKOŞA’DA YER YERİNDEN OYNAYACAK

LEFKOŞA’DA YER YERİNDEN OYNAYACAK

Lefkoşa’da yer yerinden oynayacak;

A+A-

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, salı günü Lefkoşa’da araçlı eylem yapıyor. Eyleme katılacak çiftçiler saat 10.00’da Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde toplanarak, önce Meclis ardından Başbakanlık önüne gidecek.

Toprak Ürünleri Kurumu’nca açıklanan tahıl alım fiyatlarını kabul etmediklerini duyuran Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Kelle, kurumları batma noktasına getirdiğini öne sürdüğü mevcut hükümet ve yeni kurulacak hükümete, sıkıntılarını duyurabilmek ve bütünlüklü tarım politikası çerçevesinde Doğrudan Gelir Desteği, mazot ödemeleri ve arpa fiyatlarının belirlenmesini sağlamak için eylem yapacaklarını belirtti.

Birlik Başkanı Kelle, çiftçileri, iş araçlarıyla salı sabahı saat 10.00’da Hamitköy ve Gönyeli çemberinde toplanmaya çağırdı. Kelle, çiftçilerin bu amaçla, bugün ve yarın araçlarını Hamitköy ve Gönyeli çemberinde toplayacaklarını da kaydetti.

HAYVANCILAR BİRLİĞİ’NE ZİYARET…EYLEM İÇİN DESTEK TALEP EDİLDİ

Öte yandan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, salı günü yapılacak eyleme destek talep etmek için Hayvancılar Birliği’ni ziyaret etti.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, ziyarette ocak ayında yapılan Hayvancılar Birliği’nin eylemine bütünlüklü tarım politikası yaratılması çerçevesinde Çiftçiler Birliği’nin destek verdiğini anımsatan Kelle, geçen altı aylık süreç boyunca bu konuda hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Kelle, “Tarım Bakanlığı’nın sözde tarım ve tarım bütçesi reformu için kapalı kapılar ardında ve hiçbir sivil toplum örgütü veya üretici birliği ile istişare etmediğini” ileri sürdü.

Hüseyin Çavuş Kelle, görüşmede çiftçi ve hayvancının ayrılmaz bir bütün olduğunu dile getirerek, bugün verilen mücadelenin sadece çiftçinin mücadelesi olmadığını, bunun tüm tarım kesimi için başlatılan mücadelenin ikinci ayağı olduğunu, bugün ses çıkarmayanların yarın yaşanacak olanlara aslında onay verdiklerini belirtti.

Kelle, hayvancıların da çiftçilerin yanında, bütünlüklü tarım politikası ve diğer sorunların çözümü için eyleme destek verilmesini talep ettiklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.