1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’DAKİ İŞ KAZASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
LEFKOŞA’DAKİ İŞ KAZASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

LEFKOŞA’DAKİ İŞ KAZASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Lefkoşa'daki iş kazası ile ilgili açıklama

A+A-

AKANSOY: “İŞ KAZALARININ ÖNLENMESİ KONUSUNDA BİR KRİZ MASASI OLUŞTURULACAK”

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, bakanlık bünyesinde iş kazalarının önlenmesi konusunda bir kriz masası oluşturulacağını ve bu alanda en ivedi biçimde radikal önlemler alınacağını söyledi.

Akansoy, Lefkoşa’da bir alışveriş merkezi inşaatında meydana gelen iş kazasıyla ilgili açıklamasında, göreve gelir gelmez, bakanlık içinde rapor istediği ilk konunun, Çalışma Dairesi’nin iş güvenliği ve denetim kapasitesi olduğunu belirtti. Akansoy, “Bugün öğleden sonra maalesef biz henüz bu konuda bir adım atmaya fırsat bulamadan, Lefkoşa’daki bir inşaatta iki işçi kaza geçirmiştir” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Akansoy, Çalışma Dairesi’nin anında inşaat yerine gittiğini ve düşen işçilerin çalıştığı alanda iş güvenliğinin uygulanmadığı saptamasında bulunulduğunu belirtti.

İş kazasında yaralanan işçilerin şu anda sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi edindiğini kaydeden Akansoy, yaralanan işçilerin çalışma izinlerinin bulunduğunu söyledi.

Akansoy, Çalışma Dairesi’nin, ilgili inşaatta kazanın gerçekleştiği bölüm hakkında kapatma kararı aldığına işaret ederek, “Bugünden itibaren de bahse konu inşaatın ve tüm inşaatların daha sıkı bir denetimi yapılması için gerekli talimat verilmiştir” ifadesini kullandı.

Asım Akansoy, şöyle devam etti:

“Denetimlerle ilgili en büyük problem,  müfettiş sayısındaki yetersizlik ve denetim mekanizmasındaki hantallıktır. Ülke genelinde 14 adet kadrolu Çalışma Dairesi müfettişi bulunmaktadır. Buna ek olarak ise 13 görevlendirilmiş denetim memuru mevcuttur. Ancak kadrolu olmayan denetim memurları, yalnızca kaçak içliği denetleyebiliyor, iş güvenliğini ise denetleyemiyor. Hiçbir bürokratik engel, insan hayatından daha önemli değildir. Bakanlık bünyesinde bu konuda bir kriz masası oluşturacağız. Daha başka kazalar yaşanmadan, bu alanda en ivedi biçimde radikal önlemler alacağız."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.