1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “LEFKOŞA’NIN SİMGE NOKTALARINDAN BİRİSİ”
“LEFKOŞA’NIN SİMGE NOKTALARINDAN BİRİSİ”

“LEFKOŞA’NIN SİMGE NOKTALARINDAN BİRİSİ”

“LEFKOŞA’NIN SİMGE NOKTALARINDAN BİRİSİ”

A+A-

HARMANCI: “LEFKOŞA’NIN SİMGE NOKTALARINDAN BİRİSİ”

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Pazarı’nı (Bandabuliya) ziyaret ederek, esnafın düşüncelerini aldı. Harmancı, Bandabuliya’nın Lefkoşa’nın simge noktalarından birisi olduğu belirtti.

LTB’den yapılan yazılı açıklamada “Kurulduğu 1932 yılından itibaren Kıbrıs Türk halkının değişmez duraklarından olan ve son yaptırılan restorasyon ile birlikte turistik bir yapıya dönüşen Belediye Pazarı (Bandabuliya) konusunda Lefkoşa Türk Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor” ifadesine yer verildi.

Yayalaştırılan Surlariçi’ndeki Arasta bölgesinin paralelinde yer alan Bandabuliya’nın son durumunu yerinde görmek için bölgeye giden Harmancı, Bandabuliya’nın Lefkoşa’nın simge noktalarından birisi olduğunun altını çizdi.

Harmancı, turistik rotasyonlar içinde Bandabuliya’nın da yer aldığını, yeni turizm açılımları ile birlikte buranın da canlılığını arttırmak gibi düşünceleri olduğunu belirtti.

Değerlere sahip çıkılması noktasında Bandabuliya’nın altı çizilecek bir yer olduğunu ifade eden Harmancı, burayı es geçemeyeceklerini, LTB’nin bu çarşının geleceği noktasında sorumluluğu bulunduğunu vurguladı.

Yaptığı görüşmeler ışığında düşünceleriyle ciddi paralellikler tespit ettiğini aktaran Harmancı, turist kafilelerinin artmasıyla birlikte çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle turistlere sunulacağını belirtti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.