1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’NIN TRAFİK VE YOL ÇİLESİ BİTMİYOR
LEFKOŞA’NIN TRAFİK VE YOL ÇİLESİ BİTMİYOR

LEFKOŞA’NIN TRAFİK VE YOL ÇİLESİ BİTMİYOR

LEFKOŞA’NIN TRAFİK VE YOL ÇİLESİ BİTMİYOR

A+A-

Başkent Lefkoşa’da trafik sorunu bir türlü çözümlenemiyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yoğun olan trafik sürücüleri canından bezdiriyor, yollar ise köstebek yuvası...

YOLU GEÇİLMİYOR, TRAFİĞİ ÇEKİLMİYOR: Kazı çalışmaları nedeni ile köstebek yuvasına dönen yolları ve yoğun trafiği ile Lefkoşa’da araç kullanmak her geçen gün daha güç hale geliyor. Bozuk asfaltlar araçlarda hasara neden olurken trafik ışıklarındaki düzensizlik kazaya davetiye çıkarıyor


SÜRÜCÜLER İSYANDA: Yol güvenliğinden yoksun başkentte trafiğe çıkanlar adeta sinir harbi yaşıyor. Yıllardır dile getirilmesine rağmen yol ve trafik sorununun çözümlenmediğinden şikayet eden sürücüler, artık çözüm istiyor


Duygu ALAN


Başkentte yıllardır süre gelen trafik sorununa çare üretilemiyor. Ülkenin kalabalık şehirlerinden Lefkoşa’da trafik yoğunluğu sebebi ile vatandaş hem zamandan hem de benzinden kaybediyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde artan trafik yoğunluğu sebebi ile zaman zaman küçük kazalar da yaşanıyor.


KKTC’ye Su Temin Projesi kapsamında döşenecek borular için yapılan kazı çalışması sırasında bozulan asfalt ise kazalara açık davet çıkarıyor. Kazı çalışması tamamlanmış olmasına rağmen yeniden asfaltlanmayan yollar, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oluyor.


Başkent Lefkoşa’da kazılmadık yer bırakılmadığından yakınan sürücüler, gerek yol çalışması gerekse altyapı çalışması için bozulan yolların yeniden asfaltlanmadığından şikayet etti.
Sürücüler, bu yollarda kazaların işten bile olmadığını savunarak acil önlem çağrısı yaptı.

Trafik ışıkları da dert


Trafik akışını kolaylaştırmak amaçlı kavşak ve geçitlerde bulunan trafik ışıkları da başkentte araç kullanımını çekilmez hale getiren unsurlardan.
Lefkoşa’da birçok kavşakta araçlara geçiş hakkı veren yeşil ışık 10 saniye yanarken, kırmızı ışığın süresi 60 ile 90 saniye arasında değişiyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, her 60 ya da 90 saniyede ancak 4 araç ilerliyor.


Trafik ışıkları amacına hizmet etmeyince özellikle trafiğin yoğun olduğu mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde saatlerde ana güzergahlarda trafik polisleri devreye giriyor. Aynı saatlerde ara yollardan seyreden sürücüler ise bir metre ilerleyebilmek için adeta savaş veriyor.

İki bölgede trafik ışıkları arapsaçı


Lefkoşa’da küçük trafik kazalarının çoğu trafik ışıklarında meydana geliyor. Özellikle Ledra Palace ve Yenişehir bölgesindeki sırası ile yanması gereken yeşil ışık, her iki taraf için de aynı anda yanınca, trafik arapsaçına dönüyor. Trafik ışıkları adeta kazaya davetiye çıkarıyor.
Yıllardır gündeme getirilmesine rağmen yetkililer konu bölgelerdeki trafik ışıklarında bir düzenleme yapmıyor.

Yollar da güvenli değil


Lefkoşa’da birçok bölgede yapılan kazı çalışmaları sırasında bozulan yolların çalışma tamamlanmasına rağmen yeniden asfaltlanmaması da sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oluyor.


Yol ortasında oluşan derin çukurlar ve engebeler trafikte tehlike saçarken yol, yaz aylarında toz toprak, yağışlı günlerde ise çamur içerisinde kalıyor.

Sürücünün isyan sesini duyan yok


Girne’den Lefkoşa’ya 10 dakikada gelen bir sürücü sabah saatlerinde Gönyeli Kavşağı’ndan şehir merkezine ortalama 40 dakikada ulaşabiliyor.


Çevre şehirlerden Lefkoşa’ya gelen sürücülerin birçoğu çareyi erken yola çıkmakta bulurken sabah trafiğine takılan onlarca sürücü, tabiri caizse sinir küpüne dönüşüyor. Lefkoşa trafiğindeki sürücüler, yıllardır her gün isyan ediyor ancak sesini duyuramıyor.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum