1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’NIN ÜVEY EVLADI
LEFKOŞA’NIN ÜVEY EVLADI

LEFKOŞA’NIN ÜVEY EVLADI

Lefkoşa’nın üvey evladı

A+A-

Lefkoşa’nın üvey evladı

Metehan Muhtarı Emine Davutoğlu, bölgeye yatırım yapılmadığını, sorunların her geçen gün arttığını ve yetkililer tarafından sürekli olarak göz ardı edildiklerini söyledi


Metehan-Aydemet Mahallesi Muhtarı ve Lefkoşa Muhtarlar Derneği Genel Sekreteri Emine Davutoğlu, Metehan bölgesinde birçok sorunlar olduğunu söyledi.

Metehan sınır kapısından geçen turistlerin ilk karşılaştıkları yerin, Metehan bölgesi olduğunu söyleyen Emine Davutoğlu, siyasilerin bu bölgeye yatırım yapması gerektiğini dile getirdi.

Metehan bölgesinin kışa hazır olmadığını söyleyen Muhtar Davutoğlu, tıkanmış rögarları belediyenin değil vatandaşın temizlediğini ifade etti.

Emine Davutoğlu, “Rögarlar sürekli dolu. Ağaçlardan düşen yapraklar rögarların daha da tıkanmasına neden oluyor. Şiddetli bir yağmur yağsa, sel baskınları yaşayacağımızdan eminim. Bölgemizde yapılacak çok iş var. Alt yapı eksikliği var. Yetkililer, Metehan’ın sıraya konulduğunu söylüyorlar ama hangi sırada olduğumuzu öğrenmek istiyorum” dedi.

“Kışa hazır değiliz”

Davutoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bilindiği gibi, Metehan bölgesi, Metehan sınır kapısına çok yakındır. Bu nedenle bu bölgeye özen gösterilmesi gerekir. KKTC’ye gelen her turist, sınır kapısını geçer geçmez ilk gördüğü, ilk gözlemlediği yer Metehan bölgesidir.
Siyasilerin bu bölgeye yatırımlar yapması gerektiğine inanıyorum.  Kaldı ki Metehan bölgesi olarak hep üvey evlat muamelesi görmekteyiz. Nedense bizi hep sona bırakıyorlar.

Tıkanmış rögarları vatandaşlar temizliyor

Metehan bölgesi olarak çok kalabalık bir bölgeyiz ve mağduruz. Nüfusumuz 6 bini geçti. Seçmen sayımız 1500’lerde. Bilindiği üzere Lefkoşa Türk Belediyesi’nin de durumu ortada. Geçmiş dönemlerde yaşadığımız bazı sıkıntılar şu anda yok ama yine de bir takım sorunlar var. En azından düzenli olarak çöpümüz alınıyor. Belediye süpürgecisi arada bir geliyor ama göstermelik olarak bir şeyler yapıp gidiyor.

Kış mevsimi içerisindeyiz. Geçmişte yağan şiddetli yağmurlar  nedeni ile, bazı bölgelerimiz sel sularından zarar görmüştür. Bunlara yönelik bir çalışma yapılmamıştır. Tıkanmış rögarları vatandaşlar temizliyor. Metehan’daki sosyal konutların arkasında çok küçük bir çocuk parkımız var, bu park bile pislikten geçilmiyor.

“Bize ait kulübü Çetinkaya’ya verdiler”

Metehan Spor Kulübü Birliği’nin kurucu üyesiyim. Spor kulübünde bir yıl genel sekreterlik yaptım. Birçok arkadaşımla fedakârca Metehan kulübünü yaşatmaya ve geliştirmeye çalıştık. Çok çetin mücadelelerden sonra, 23 dönümlük bir arazi aldık. Buraya gerekli tesislerimizi yaptık. Ancak, ne acıdır ki, başbakanımız nasıl uygun gördü, niye yaptığını da anlamış değilim, gerçekten bunun mantığı var mı onu da bilmiyorum ama bize ait olan, Metehan merkezindeki bu yer Çetinkaya Spor Kulübü’ne verildi. Çetinkaya’nın saha mağduriyeti olduğundan ve ralli yarışlarında sahasının bir bölümünün kullanıldığından, mağduriyet yaşandığından, bu yerin verildiği söylendi. Biz de dedik ki, gelsinler sahamızı kullansınlar, mağduriyetlerini gidersinler. Bütün tesisimizi Çetinkaya Spor Kulübü’ne niye veriyorlar? Bu konuda, bölgenin temsilcileri olarak gerekli kurumlara şikayete gittik. Sayın başbakanın partisinin genel merkezine gittik, yetkililere durumu izah ettik fakat herkes kör ve sağır. Hiç kimse bu konuda bize yardımcı olmadı. Başbakana durumu ilettiğimiz halde kendi bildiğini yaptı. Şu anda tesisimiz Çetinkaya’nındır.

Çetinkaya 75 yıllık tarihi bir kulüptür. Demek ki bu birkaç yılda Metahan Spor Kulübü’nün yaptığının urubunu yapamadı. Keşke böyle bir tesis kursaydılar da bizi de mağdur etmeseydiler. Bu durum yaklaşık 4 ay önce ortaya çıktı. Sözlerim Çetinkaya yönetimine değil, sayın başbakana, yöneticilere ve spor bakanlığınadır. Bu konuda tepkiliyiz bu tepkimiz devam edecek. Bizim için bu olay bitmedi bitirmeyeceğiz. Bu hatadan bir an önce dönmelerini diliyoruz.”

“Herkes kör ve sağır”

“Muhtarların sözünün geçmesi eskidendi. Eskiden bir vatandaş siyasilerden biri için bir şey söylediğinde, o siyası kalkar gelirdi ilgilenirdi. ‘Nedir, niye böyle oldu, niye bu şikâyetler var, mağduriyetiniz nedir, giderelim’ diye, halkla yakından ilgilenilirdi. Fakat, günümüzde, siyasilerimiz koltuğa oturur oturmaz ne halkı düşünüyorlar, ne de halk için bir şeyler yapmayı düşünüyorlar. Birilerin elinden bir şeyleri alıp başkalarına vermeyi, peşkeş çekmeyi ve kafalarına göre takılmayı tercih ediyorlar. Kimsenin düşüncesine saygı göstermiyorlar.

Bu konuları defalarca irdelediğim halde herkes kör ve sağır. Bu ülkeden bir nemelazımcılıktır gidiyor. Siyasilere ve siyasete olan güvenimiz sarsılmıştır. Hakikaten iş yapma şevki olan ve bu ülke adına bir şey yapmak isteyenler seçilsin. Gerçekten bıkmış durumdayız. Ben Metehan halkı adına konuşuyorum çünkü bölge halkından aldığım tepkiler ve duyumlar bu yöndedir.”

“Sokak köpekleri büyük bir sorun”

“Mahalledeki sokak köpekleri de büyük bir sorun. Her geçen gün köpek sayısı artmaktadır. Sokak köpekleri için bir çözüm düşünülüyor mu, bilemem. Barınaklar da yetersizdir. Kısırlaştırma olayını gündeme getireceklerini duydum, inşallah yapılır. Hayvanlara da insanlara da günah. Başıboş ve saldırgan köpekler yüzünden insanlar sokakta yürüyüş yapamaz hale geldi. Çocuklar köpeklerden korkuyor. Aç kalan başıboş köpekler, yiyecek arayacaklar diye çöp bidonlarını devirip ortalığı darmadağın ediyorlar. Sıcağın içinde aç susuz dolaşıyorlar. Bu hayvanlara da yazık.”

  Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.