1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA’NIN YÜZ KARASI
LEFKOŞA’NIN YÜZ KARASI

LEFKOŞA’NIN YÜZ KARASI

Lefkoşa’nın yüz karası

A+A-

Başkentin göbeğinde yer alan terminal binası bakımsızlıktan dökülüyor. Yıllardır el değmeyen bina hem sağlıksız hem de tehlikeli, işletmeciler ve şoförler rahatsız, yolcular şikayetçi

ÇAĞ DIŞI: Lefkoşa terminal binası bakımsızlıktan dökülüyor. Bina içerisindeki banklar, sandalyeler oldukça eski, yıpranmış ve sağlıksız durumda. Kablolar tavandan aşağı kadar sarkmış vaziyette. Lambalar kırık, her yanda kuş pislikleri, çatı ise kanserojen madde içeren asbestle örtülü

ŞOFÖRLER DE BIKTI: Terminal binasının durumu, şoförlerin şikayet konusu. Şoförler gününün büyük bir bölümünü terminalde geçiriyor ancak binada şoförler için ne dinlenebilecekleri bir alan ne de çay kahve içip yemek yiyebilecekleri bir mutfak var

YOLCULAR ŞİKAYETÇİ: Terminal binası yolcuları da rahatsız ediyor. Yolcular, otobüsün hareket saatine kadar bina dışında vakit geçirmek zorunda kalıyor. Yazın dakikalarca güneş altında terleyip kışın yağmurdan ıslanıp, soğuktan üşüyen yolcular, modern bir terminal binası istiyor

Duygu ALAN

Lefkoşa’da 1986 yılında otobüs terminali olarak kullanılmaya başlayan binaya yıllardır el değmiyor.

Bina içerisindeki banklar ve sandalyelerin tahta kısımları kırık dökük, demirleri paslı, neredeyse kullanılmaz halde, duvarların sıvası düşmüş, lambalar kırık, çöp varilleri üstü açık orta yerde, binanın çatısı ise kanserojen madde içeren asbestle örtülü.

Her açıdan çirkin bir görünüme sahip olan terminal binası, hijyenden de çok uzak.

Pislik içerisinde olan binada, kullanım alanı da sınırlı. Birkaç küçük dükkanın bulunduğu bina içerisinde ne yolcuların beklemeleri için konforlu bir alan mevcut ne de otobüs işletmecilerinin ve şoförlerin dinlenebilecekleri bir salon var.

1-20160906121808.jpg

Terminal binasında işletmecilerin ve şoförlerin yemek yiyebilip, çay kahve içebilecekleri bir mutfak veya benzeri bir oda da yok. Terminal binasına ait tuvaletler ise ücretli.

Bir çok dükkan kapalı

Lefkoşa terminal binasında çözümsüz bırakılan sorunlar, bina içerisindeki birçok dükkanın faaliyet dışı bırakılmasına neden oldu.

Geçmiş yıllarda tüm dükkanları faaliyette olan terminal binasında şimdi ise bir posta şubesi, birkaç yazıhane, bir büfe ve berber dükkanı hizmet veriyor.
Şoförler binanın taşınmasını istemiyor

Lefkoşa Terminali’nde halen hizmet veren şoförler ve bazı otobüs işletmecileri, terminal binasının kentin başka bir bölgesine taşınmasını istemiyor.

İşletmeciler ve otobüs şoförlerinin talebi, terminal binasının modernize edilmesi, otobüs park alanında düzenleme yapılması ve terminal bölgesinin yeniden canlı bir bölgeye dönüştürülmesi

Yolcular da memnun değil

Lefkoşa Otobüs Terminali’nin çağdışı durumu, yolcuların da şikayet konusu.

Terminal binasının hem sağlıksız hem de tehlikeli olduğundan otobüsün hareket saatine kadar bina dışında vakit geçirmek zorunda kaldıklarını ifade eden yolcular, artık yazın dakikalarca güneş altında kalıp terlemek, kışın da yağan yağmurdan ıslanıp, soğuktan üşümek istemiyor.

Yolcular, yine aynı yerde ancak sağlıklı, hijyen ve modern bir terminal binasının inşa edilmesini istiyor.
Alanda da düzenleme şart

Lefkoşa Otobüs Terminali, oldukça geniş bir alan üzerinde faaliyet gösteriyor.

Yeterli alan bulunmasına rağmen otobüsler için reyon yok, araçlar gelişigüzel park ediliyor.

Hem yolcular hem de işletmeciler, terminal alanında da bir düzenleme yapılmasını, alanın kullanım ve hizmet verilebilir adına daha elverişli hale getirilmesini istiyor.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.