1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'YA KABUS GERİ DÖNDÜ!
LEFKOŞA'YA KABUS GERİ DÖNDÜ!

LEFKOŞA'YA KABUS GERİ DÖNDÜ!

LEFKOŞA'YA KABUS GERİ DÖNDÜ!

A+A-

Kışın bastırmasıyla birlikte Lefkoşa Surlariçi’nde ısınma derdi başladı. Akaryakıt gaz ve elektriğe gücü yetmeyen vatandaşlar, ısınabilmek için bu yıl da çareyi odun sobalarında buldu.

NE BULURLARSA YAKIYORLAR: Surlariçi’nde odundan tasarruf etmek isteyen birçok kişi, sobalarda lastik, naylon ve benzer yabancı maddeler de yakıyor. Bacalardan çıkan kara duman, sağlık problemi olmayan kişilerin dahi rahat nefes almasını engelliyor. Nefes darlığı ve astım hastalığı olanlar adeta cehennemi yaşıyor.


Surlariçi bölgesinde çok sayıda evde ısınmak için odun sobası kullanılıyor. Odundan tasarruf etmek isteyen bazı vatandaşlar, lastik, naylon ve benzer yabancı maddeler de yakıyor.
Yakılan yabancı maddeler nedeni ile bacalardan çıkan kara duman, göğsü tıkıyor, geniz yakıyor, göz yaşartıyor.


Kara duman sağlık problemi olmayan kişilerin dahi oksijen alımını güçleştirirken nefes darlığı ve astım hastalığı olanlar adeta cehennemi yaşıyor.
Bölge muhtarlarından edinilen bilgiye göre, odun sobalarının bacalarından tüten duman nedeni ile gün geçmiyor ki, bir astım hastası hastanelik oluyor.

Hamitoğlu: Sağlıklı yaşam hakkımız elimizden alınıyor


Surlariçi’nde Yenicami Muhtarı Ayşen Hamitoğlu, bölgede yakılan odun sobalarında, odundan çok lastik, bez ve naylon gibi maddelerin yakıldığını, bacalardan çıkan duman ile havaya büyük ölçüde zehir karıştığını belirtti.


Hamitoğlu, bölgede atım hastaları başta olmak üzere birçok kişinin bacalardan çıkan dumandan olumsuz etkilendiğini ifade etti.


Ayşen Hamitoğlu, hemen her gün bir kişinin nefes darlığı şikayeti ile hastanelik olduğunu dile getirerek, soruna artık köklü bir çözüm üretilmesini istedi.


Hamitoğlu, “Elbette fakirlik bir kusur değildir. Herkes gaz ya da elektrik ile çalışan soba kullanmak zorunda değildir. Ancak odun sobası kullanan kişi sadece odun yakmak zorundadır. Fakat Surlariçi’nde birçok kişi odun sobasında kimyasal maddeler yakıyor. Hal böyle olunca da havaya zehir karışıyor. Bu bir suçtur. Kimse kimsenin sağlı yaşam hakkını da elinden alamaz” diye konuştu.

Eminoğlu: Nefes alamıyoruz


Surlariçi’nde Kafesli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eminoğlu da bölgede yakılan odun sobalarının bacalarından tüten dumandan şikayet etti.


Odun sobalarında lastik ve benzeri yabancı maddelerin de yakıldığını söyleyen Eminoğlu, özellikle akşam saatlerinde bölgede nefes alıp vermenin çok güç olduğunu dile getirdi.
Eminoğlu, yetkililere çağrıda bulunarak soruna çözüm üretilmesini istedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.