1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Leman Sam'a hapsi şoku!
Leman Sam'a hapsi şoku!

Leman Sam'a hapsi şoku!

Leman Sam'a hapsi şoku!

A+A-

Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet yüzünden tepki çeken Leman Sam'ın hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla bir yıla kadar hapsi istendi.

 

Twitter hesabından, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" diyen Leman Sam, başta Bülent Arınç olmak üzere birçok AKP'linin saldırısına maruz kalmıştı.
Sam, saldırılara yine twitter hesabından yanıt vermiş "Her meslekten tanınmış insanların bir kısmı çeşitli nedenlerle susuyor, çoğunluğu ise tribünlere oynuyor" demişti.
 
Leman Sam hakkında  "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla bir yıla kadar hapsi istendi. 
--1406155.jpeg
Attığı tweet nedeniyle Sam hakkında yapılan suç duyurusuna savcılığın daha önce verdiği takipsizlik kararını üst mahkeme bozdu. Avukat Turgay Balaban’ın itirazı üzerine dosyayı inceleyen İstanbul 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, kovuşturmaya yer olmadığına yönelik kararın kaldırılmasına hükmetti.
 
İddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak"la suçlanan Sam’ın altı aydan bir yıla kadar hapsi isteniyor.
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.