1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEŞ GİBİ KOKUYOR
LEŞ GİBİ KOKUYOR

LEŞ GİBİ KOKUYOR

Leş gibi kokuyor

A+A-

Girne-Boğaz yolundaki bir tarlaya, hafta sonu kamyonlar dolusu gübre döküldü, üç gün geçti tarla sürülmedi. Gübre kokusu hem Boğaz’ı hem de Gönyeli’yi sardı

 NEFES ALDIRMIYOR: Girne – Boğaz yolundaki bir tarlaya dökülen gübre leş gibi kokuyor. Gübreden yayılan kötü koku, bölgede ikamet eden vatandaşları ciddi şekilde rahatsız ediyor. Vatandaş kapı pencere açamıyor, sokakta nefes alınmıyor. Kötü koku, Gönyeli’de de hissediliyor

 15 GÜN SÜRESİ VAR: Çevre Koruma Dairesi, vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçti. Gübrenin döküldüğü tarla sahibi tespit edildi, en kısa sürede gübrenin tarlaya sürülmesi yönünde ikaz edildi. Gübrenin tarlaya karıştırılması için tarla sahibine 15 gün süre tanındı

Duygu ALAN

Toprağın verimli olabilmesi için büyük bir öneme sahip olan gübre, açıkta uzun süre bekletildiğinde çevredeki vatandaşlara ciddi şekilde rahatsızlık veriyor.

Gübrelerden etrafa yayılan kötü koku, nefes aldırmıyor. Gübreden yayılan kötü kokuyu önlemenin tek yolu ise toprağa karışmasını sağlamak için tarlayı sürmek.

Girne-Boğaz yolunda anayol kenarındaki bir tarlaya önceki gün kamyonlar dolusu gübre boşaltıldı. Gübrenin yaydığı kötü koku sebebi ile bölgede nefes alınmıyor.

Özellikle akşam saatleri daha baskın olan gübre kokusu Boğaz’da vatandaşa kapı pencere açtırmazken koku, Gönyeli’de de yoğun olarak hissediliyor.

Kötü kokusu bir yana oldukça da çirkin bir görüntü oluşturan gübre yığınları, sivrisinek ve haşerelerin de popülasyonunu arttırıyor.

Bölge halkını isyan noktasında

Gübrenin döküldüğü bölgede çok sayıda konut bulunuyor.

Bölgede ikamet eden vatandaşlar, gübrenin etrafa yaydığı kötü koku sebebi ile kapı pencere açamaz hale gelirken, sivrisinek ve haşerelerle de başı dertte.

Halk, sağlık açısından da ciddi endişe duyuyor.

Çevre Koruma Dairesi harekete geçti

Çevre Koruma Dairesi, vatandaşın şikayeti değerlendirerek harekete geçti.

Konu ile ilgili Havadis’e açıklamada bulunan Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, konu gübrenin hiç vakit kaybedilmeden tarlaya sürülmesi yönünde söz konusu tarla sahibinin ikaz edildiğini kaydetti.

Daire yetkililerinden alınan bilgiye göre, tarla sahibine gübreyi tarlaya yayması için 15 gün süre tanındı.

Aktolgalı: Çare gübrenin toprağa karıştırılması

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, gübreden yayılan kötü koku probleminin, gübrenin toprak ile karıştırılması ile çözümlenebileceğini söyledi.

Konu ile ilgili şikayetlerin değerlendirildiğini ve tarla sahibinin tespit edilerek gübreyi tarlaya sürmesi yönünde ikaz edildiğini kaydeden Aktolgalı, “Tarla sahibi en kısa sürede gübreyi toprakla karıştıracağına dair söz verdi ve bunun için süre istedi. 15 gün içerisinde gübre tarlaya sürülecek” dedi.

“Güzelyurt bölgesi de şikayetçi”

Abdullah Aktolgalı, benzer şikayetlerin Güzelyurt bölgesinden de yoğun olarak geldiğini, yine gübrenin toprak ile karıştırılması yöntemi ile sorunun giderildiğini belirtti.

Aktolgalı, “Güzelyurt bölgesi başta olmak üzere birçok bölgeden özellikle tarlaların sürülme dönemlerinde benzer birçok şikayet alıyoruz. Aldığımız tüm şikayetleri de değerlendiriyoruz. Öncelikle bölgede inceleme yapıp, konu tarla sahibini tespit ediyoruz ve tarla sahibini gübreyi hemen tarlasının içerisine sürerek yaymasını, kokunun giderilmesini talep ediyoruz” dedi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.