1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘LET’S DO İT’E AKTİF DESTEK
‘LET’S DO İT’E AKTİF DESTEK

‘LET’S DO İT’E AKTİF DESTEK

Kampanyanın farkındalık yaratmak adına oldukça önemli

A+A-

ÖZYİĞİT, KIBRIS TÜRK ÇEVRE PLATFORMU HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

ÖZYİĞİT: “KUZEY KIBRIS’TA SON YILLARDA İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN CİDDİ BİR ÇÖP SORUNU OLUŞTU...”

BESİM: “BAŞARIYA SADECE ÇEVRE PLATFORMUYLA ULAŞILMASI ZOR... HERKESİN KAMPANYAYA SAHİP ÇIKMASI GEREK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Cemal Özyiğit, 5 Haziran gerçekleştirilecek ‘Let’s Do İt’ etkinliğine parti olarak aktif destek vereceklerini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs’ta son yıllarda insan sağlığını tehdit eden ciddi bir çöp sorunu oluştuğunu savunan Özyiğit, 5 Haziran’daki temizlik kampanyasının önemine işaret ederek, “Kampanyanın devamlılığı için eğitim büyük öneme haiz” dedi.

Cemal Özyiğit, geçmişte okullarda çevre-doğa-trafik adlı bir ders olduğunu anımsatarak, çevreyi koruma bilincinin oluşmasında eğitimin rolüne dikkat çekti. Özyiğit, 10 yıl öncesine kadar LTB’nin “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nde çevreyi koruma bilincini aşılamak için ilkokul öğrencileri için etkinlik düzenlediğini hatırlattı.

ÖZYİĞİT, KIBRIS TÜRK ÇEVRE PLATFORMU HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Cemal Özyiğit bu sabah partinin genel merkezinde Kıbrıs Türk Çevre Platformu heyetiyle 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Kıbrıs Türk Çevre Platformu heyeti adına Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim bir konuşma yaptı.

“HER KURUM VE KURULUŞUN KAMPANYAYA SAHİP ÇIKMASI GEREK”

Besim, Estonya kökenli temizlik kampanyasının tüm dünyada yapıldığını ifade ederek, “Kampanyanın sadece Çevre Platformuyla başarıya ulaşması zor. Her kurum ve kuruluşun kampanyaya sahip çıkması gerek” dedi.

Kıbrıs Türk Çevre Platformu’nun kampanyayı nasıl düzenlediği hakkında bilgi veren Filiz Besim, ülkedeki çöp haritasının çıkarıldığını belirerek, “5 Haziran’da yüzde 100 olmasa bile Kuzey Kıbrıs’ı büyük oranda çöplerden arındırmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Görüşmede hazır bulunan TDP Genel Sekreteri ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mehmet Harmancı ise konuşmasına, ‘Let’s Do İt’ kampanyasına ilk günden beri duyarlılık gösterdiklerini vurguladı.

Kampanyanın farkındalık yaratmak adına oldukça önemli olduğunu belirten Harmancı ‘Let’s Do İt’ için gönüllü yazımına devam ettiklerini de söyledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.