1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. LEVENT KIRCA: CEM YILMAZ UMRUMDA DEĞİL
LEVENT KIRCA: CEM YILMAZ UMRUMDA DEĞİL

LEVENT KIRCA: CEM YILMAZ UMRUMDA DEĞİL

Yaptığı açıklamalarla tepki çeken, son olarak Cem Yılmaz'ın da sert yanıt verdiği Levent Kırca "Cem Yılmaz umrumda değil" dedi.

A+A-

Levent Kırca, bir gazetecinin Cem Yılmaz ile arasındaki tartışmaları hatırlatması üzerine, "Esas soruya gelsene ağabey. Niye kesilecek yerleri soruyorsun? Oralar atılacak. Cem Yılmaz beni uzaktan yakından ilgilendirmez" dedi.

Kırca,  Türkiye Cumhuriyeti tarafından 'Devlet sanatçısı' ilan edilmiş bir sanatçı olarak, Türkiye Cumhuriyeti için verilen mücadeleye meslektaşlarını, sanatçı dostlarını davet ettiğini anlatırken şöyle dedi:

"Tavuk olsaydım tavukları, at olsaydım atları çağırırdım. Sanatçı olduğum için sanatçıları çağırıyorum. Diyorum ki; bu kavga tek başına Levent Kırca’nın ya da bu iş için ortalarda olan 3 sanatçının vazifesi değil. Atatürk’ün de dediği gibi, 'Sanatçı, alnında ışığı ilk gören kişidir.' Onun için sanatçılara demokratik olarak korkmadan, kaçmadan, yandaşlık yapmadan Cumhuriyet’e sahip çıkmaları çağrısı yapıyorum."

Londra’daki konuşması sonrasında aralarında Nevşehirli bir avukatın da bulunduğu kişilerin hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendiren Levent Kırca, bunların suç duyurusunda bulunmaya devam etmesini istedi. Kırca şöyle dedi:

"Suç duyurusunda bulunmak 'Sen suçlusun' demek değildir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti tehlike altındadır. Yok edilmek üzere tavır vardır. Bayrağı, T.C.’si, Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli subayları başta olmak üzere çalışılıyor. Türkiye, bir yasaklar ülkesi haline gelmiştir. Yıkılası Cumhuriyet dönemine girilmiştir. Bu nedenle de Türk gençliği ve Türk halkı yüzde 75’i ayaklanmıştır. Hapishanelerdeki davaların düzmece olduğunu biliyoruz. Balyoz Harekat Planı, Ergenekon Davası. Duruşmalarda bu davalar 100 defa çürütüldü. İnsanları hapishanelerde bekletiyorlar. Sebep; Abdullah Öcalan’ı çıkartacak, ondan sonra boşaltacaklar.

 

DHA

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.