1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEVYEYİ KAPTI, BANKAMATİĞE DALDI
LEVYEYİ KAPTI, BANKAMATİĞE DALDI

LEVYEYİ KAPTI, BANKAMATİĞE DALDI

Girne’ye bağlı Alsancak bölgesinde dün sabaha yakın yaşanan soygun girişimi bu kadarı da olmaz dedirtti.

A+A-

Çalıştığı işten çıkarılan ve parasız kalan Bulgaristanlı 22 yaşındaki S.S çantasına levye koyup sabahın köründe bankamatiği soymaya gitti

Girne’ye bağlı Alsancak bölgesinde dün sabaha yakın yaşanan soygun girişimi bu kadarı da olmaz dedirtti. Kısa bir süre önce Girne’de çalıştığı bir otelden kovulan Bulgaristan uyruklu 22 yaşındaki S.S isimli şahıs parasız kalınca İş Bankası’na ait bankamatiği soymaya kalkıştı. Soygun girişimi bölgede oturan vatandaşların olayı görüp polisi araması üzerine engellendi. Soygun girişiminde başarısız olup civardaki bir evin su deposunun altında uyuya kalan şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. Polis karakoluna götürülen zanlı S.S’nin sorgusunun ardından bugün Girne’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

LEVYE İLE KAPIYI ZORLADI

Alsancak bölgesinde dün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti. Girne bölgesinde çalıştığı otelden işten çıkarılan zanlı S.S parasız kalınca Alsancak bölgesinde bulunan İş Bankası’na ait bankamatiği soymaya kalkıştı. Ayakkabılarına naylon poşet geçiren, ellerine eldiven takan zanlı, çantasında levye ile gittiği bankamatiğin kapısını zorla açmaya çalıştı. Levye ile kapıyı zorlayan zanlı, güvenlik alarmının çalmasına aldırış etmeden işlemine devam etti.

VATANDAŞLAR, POLİSİ ARADI

Bankamatiği alarmının bir dakikalık aralıklarla çalması üzerine bölgede oturan vatandaşlar dışarı çıkarak ne olduğuna baktı. Vatandaşlardan biri polisi arayıp haber verirken, bir vatandaşta balkona çıkarak olan biteni anlamaya çalıştı. Zanlı, evinin balkonuna çıkan bir şahsı görünce apartmanların arkasındaki bahçelik alana kaçtı. Zanlı kaçarken çantasını ve kullandığı levyeyi olay yerinde bıraktı.

UYUYA KALDI, YAKALANDI

Bu arada olay yerine gelen Lapta Karakolu’nda görevli polis ekipleri, kaçan zanlıyı aramaya başladı. Olay yerinden kaçıp bir eve ait su deposunun altına saklanan ve orada uyuya kalan zanlı, ev sahibinin durumu fark etmesi üzerine polise haber verdi. Polis, su deposunun altında uyuya kalan zanlıyı kıskıvrak yakalarken zanlının aşırı alkollü olduğu belirlendi.

SABAH SABAH GARİP ANLAR

Alsancak bölgesi sakinlerine sabah sabah heyecanlı dakikalar yaşatan zanlı S.S gözaltına alınarak polis karakoluna götürüldü. Polis, olaya tanık olanlardan ifade alırken bankamatik çevresinde parmak izi ve emare incelemesi yaptı.

“SESLER DUYDUM, BAKINCA ONU GÖRDÜM”

Soyguna teşebbüs suçundan gözaltına alınan zanlının bugün Girne’de mahkemeye çıkarılması beklenirken olaya tanık olan Bedirhan Aydıngül yaşananları şöyle anlattı: “Saat 05.00 sıralarıydı. Ben o gece uyumamış film izliyordum. Dışardan sesler gelmeye başladı. Alarm çalışıyordu. Pencereden bakınca İş Bankası’na ait bankamatiğin kapısının biri tarafından açılmaya çalıştığını gördüm. Genç erkek şahsın elinde demir bir çubuk vardı ve onunla kapıyı zorluyordu. Şahıs, alarmın çalmasına dahi aldırış etmiyordu. Olayın soygun olduğunu anladım ve hemen polise haber verdim. Bu arada söz konusu şahıs balkona çıkan vatandaşları görünce kaçıp saklandı. Polis kısa bir süre sonra geldi. Soygun yapmak isteyen şahıs su deposunun altında vatandaşlar tarafından bulunarak polise haber verildi. Polis daha sonra şahsı yakaladı ve götürdü.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.