1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “LEYLANIN EVİ”
“LEYLANIN EVİ”

“LEYLANIN EVİ”

Her ay buluşturmaya devam ediyor

A+A-

Her ay bir tiyatro oyununu tiyatroseverlerle buluşturmaya devam eden Gazimağusa Belediyesi, bu ay Tiyatro Kare’nin Leyla’nın Evi oyununu  konuk ediyor. Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapan kitabından uyarlanan “Leyla’nın Evi” 17 Ocak Cuma akşamı saat 20:00’de Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Zülfü Livaneli’nin yazdığı, Nedim Saban’ın yönettiği oyunda, Celile Toyon, Ayça Varlıer, Nuri Gökaşan, Halim Ercan, Gökçer Genç, Dicle Alkan, Meral Asiltürk, Ethel Mulinas, Ergin Kılıkçıer, İsmail Karaer rol alıyor.

Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapılarak Türk edebiyatının en çok sevilen eserleri arasına girdiği kitabında, çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisinin Boğaziçi’ndeki yalısını terk ederek, Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalması anlatılır.

Eleştirmenlerce “son yıllarda özel bir tiyatro tarafından gerçekleştirilen en iddialı prodüksiyon” olarak adlandırıldığı ifade edilen oyunun uyarlanmasını Zeynep Avcı, dekoru İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın eski genel sanat yönetmeni Nurullah Tuncer, müziklerini Zülfü/Ferhat Livaneli gerçekleştirirken, oyunun  barkovizyon görüntüleri ile desteklendiği kaydedildi.

Biletler koltuk numaralı olarak Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden 15 TL fiyatla satılıyor. Daha ayrıntılı bilgi için belediye halkla ilişkilerin 630 0 500 nolu telefonu aranabilir.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.