1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “LEZZ ET DÜNYASI” OLAYLARI
“LEZZ ET DÜNYASI” OLAYLARI

“LEZZ ET DÜNYASI” OLAYLARI

Bir kişi daha tutuklandı;

A+A-

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta içinde Lezz Et Dünyası isimli restoranın mutfağında ortaya çıkan ve kamuoyunda büyük tepki gören Yılmaz Bardak isimli kişinin müstehcen kamera görüntülerini çektiği iddia edilen Fikret Ray’ı döverek hastanelik ettiğine inanılan tutuklu dokuz kişiye bir zanlı daha eklendi.

“Lezz Et Dünyası” isimli restoranın sahibi Rasim Kırmızıgil, yeğeni ve sekiz çalışandan oluşan tutuklu grubun, Fikret Ray’ı kaçırıp, ciddi şekilde darp ettikleri ve Gazimağusa’da Rasim Kırmızıgil’e ait işyerinin bodrumuna kapattığı savunuluyor.

“Adam kaçırma”, “Ciddi darp” ve “Suç ortaklığı” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Rasim Kırmızıgil, İbrahim Kırmızıgil, Necdet Görür, Ahmet Bağrıaçık, Ahmet Göçer, Kerem Yılmaz, Mustafa Liman, Veli Yıldırım, Serhat Keyfiala’nın ardından tutuklanan onuncu zanlı Fuat Yıldırım önceki gün,  Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Damla Güçlü, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Mahir Türe’yi dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Türe, zanlı Fuat Yıldırım’ın 26 Mart tarihinde saat 13.00 ile 20.00 arasında Küçükkaymaklı’da faaliyet gösteren Lezz Et Dünyası” isimli restoranda meydana gelen “Adam kaçırma”, “Ciddi darp” ve “Suç ortaklığı” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Türe, meseleyle ilgili dokuz zanlının daha mevcut olduğunu ve önceki gün aleyhlerine üçer gün tutukluluk emri alındığını kaydetti.

Türe, zanlı Fuat Yıldırım’ın önceki gün Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde bulunduğu esnada, müşteki olan Fikret Ray’ın kendisini görüp tanıması üzerine tutuklandığını belirtti.

Tahkikatın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler, bulunacak bir şahıs ve incelenecek kamera kayıtları olduğunu söyleyen Türe, zanlının tahkikat amaçlı iki gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı Fuat Yıldırım, “Bu olayla hiçbir alakam yok. Kamera kayıtları incelendiğinde de görülecektir” dedi.

Bunun üzerine söz alan polis memuru Mahir Türe, olayın gerçekleştiği tarihte saat 16.30’dan sonraki kamera kayıtlarının silindiğini söyledi.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, aranan bir şahıs olduğuna dikkat çekip, zanlının tahkikat amaçlı iki gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.