1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI
LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Liderlerin ilk kez birlikte

A+A-

 

GÖRÜŞME ÖNCESİ EROĞLU VE ANASTASİADİS KAYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ’NİN ANTROPOLOJİ LABORATUVARI’NI ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Müzakereleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ara bölgede bir araya geldi.

Ara bölgede 10.30’da başlayan görüşme öncesi, iki lider Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuvarı’nı da ziyaret etti.

ARNİ

Antropoloji Labaratuvarı’nı ziyaret sonrası, Kayıp Şahıslar Komitesi 3. Üyesi Paul Henry Arni basına açıklamada bulundu.

Arni, komite ve kayıp aileleri yanında her iki lidere teşekkür ederek, liderlerin ilk kez birlikte laboratuarı ziyaret ettiklerini söyledi.

Komitenin, çalışmalarının hızlandırılması ve daha çabuk sonuca ulaşması yönünde liderlerin, teşvik edici olduğunu söylene Arni, binden fazla kayıp şahsın kalıntılarına halen ulaşılamadığını ifade etti.

Bugün, komitenin yaşadığı en büyük sıkıntının güvenilir bilgi eksikliği olduğunu ve kayıp aileleri ile tanıklık yapacak kişilerin henüz hayattayken kalıntılara ulaşmanın önemli olduğunu belirten Arni, kayıp çalışmalarının masraflı bir süreç olduğunu da kaydetti.

4 milyon Euro’luk komite bütçesine, fazladan 900 bin Euro daha eklenmesi gerektiğini ifade eden Arni, daha fazla personel, cihaz ve kimliklendirme analizleri için bu meblağın gerekli olduğunu söyledi.

Liderler görüşmesi sonrasında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’in açıklama yapması bekleniyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.