1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI
LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis,bir araya geldikleri ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de birlikte basın mensuplarını selamladı.

A+A-

 BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lissa Buttenheim gözetiminde bu akşam saat 20.00’de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasındaki görüşmenin yaklaşık 3 saat sürmesi bekleniyor.

İki lideri ilk kez bir araya getiren yemekli görüşmenin ardından yeni müzakere sürecine ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

Görüşmede Eide’ye BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lissa Buttenheim, liderlere ise müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis eşlik ediyor.

Medyanın büyük ilgi gösterdiği, iki taraftan sivil toplum örgütlerinin de slogan ve pankartlarla destek verdiği görüşme, bir çok kanaldan canlı yayınlarla aktarılıyor.

1-311.jpg

 Cumhurbaşkanı  Mustafa Akını ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ara bölgedeki yemekte bir araya geldi.

Liderleri Ledra Palace Otel’in girişinde BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lissa Buttenheim ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide karşıladı.

Görüşme öncesi, Ledra Palace Otel önünde Kıbrıs’ın her iki tarafından çözüme destek veren birlik ve örgütlerden, ayrıca sivil olarak halktan kişiler pankart açarak, yanlarında getirdikleri zeytin dallarını ve mumları yakarak destekte bulundu. Bugüne özel hazırladıkları tişörtlerle basına poz verdiler.

Görüşmeye Rum ve  Türkler yanında yabancı basından da oldukça büyük ilgi var.

Liderlerin yemeğinin açılışında masaya ilk olarak nar, bufalo mozerlla peyniri, karamelize ceviz ve balzamik sirkeli bebek roka salatası gelecek.

Görüşmenin ardından liderler ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide basının önüne çıkacak. Liderlerin ayrı ayrı mı, yoksa üzerinde anlaşılmış ortak bir açıklama mı yapacakları henüz netlik kazanmadı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis,bir araya geldikleri ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de birlikte basın mensuplarını  selamladı.

Ledra Palace Otel’e saat 20.00’de gelen iki lider yarım saat sonra dışarı çıkarak görüşmeyi takip etmek amacıyla orada bulunan basın mensuplarına görüntü verdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis tokalaşarak basının görüntü almasının ardından görüşmeye geçti.

Türk, Rum ve yabancı medya yanında iki taraftan sivil toplum örgütleri de görüşmeyi ara bölgede takip ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.