1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI
LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs sorununa çözüm bulma yönündeki uğraşları çerçevesinde bugün yeniden görüşüyor.

A+A-

LİDERLER GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs sorununa çözüm bulma yönündeki uğraşları çerçevesinde bugün  yeniden görüşüyor.

Yoğunlaştırılmış müzakereler kapsamında gerçekleştirilen ve ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer alan görüşme saat 10:00’da başladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, dün gerçekleştirilen görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde, merkezi yönetimin karar alma sürecinde eksik kalan noktaların üzerinde durulduğunu, konuların bugün tamamlanabileceğini ifade etmişti.

Kıbrıs Türk ve Rum liderlerin Kıbrıs sorununu kendilerinin çözmeye çalıştığı bir dönemden geçildiğini de kaydeden Akıncı, bunun süreci zor kılan unsur olabileceğini, ancak 2004’te referanduma sunulan Annan Planı’ndan en önemli farkının bu olduğunu söylemişti.

Ekim ayında 10 görüşme planlayan Liderler, bugünkü 5. Görüşmenin ardından 16, 17, 24, 26 ve 31 Ekim’de de bir araya gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.