1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİDERLER MÜLKİYET KONUSUNA ODAKLANDI
LİDERLER MÜLKİYET KONUSUNA ODAKLANDI

LİDERLER MÜLKİYET KONUSUNA ODAKLANDI

Liderler mülkiyet konusuna odaklandı

A+A-

 

Müzakereler çerçevesinde dün bir araya gelen Kıbrıs’taki liderlerin, gerçekleştirdikleri görüşmede mülkiyet konusuna odaklandıkları belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Mülkiyette Küçük Adımlar” başlığıyla verdiği haberinde, liderlerin, dün gerçekleştirdiği ve 3 saatten az süren görüşmede, mülkiyet konusunu ele aldığını yazdı.

Gazete Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in baş başa görüşme gerçekleştirdiklerini ve güncel konular ile örgütlenme konularını ele aldıklarını belirtti.

Liderlerin, yakın çalışma arkadaşlarının da yer aldığı görüşmelerde özellikle mülkiyet konusunda durduklarını belirten gazete iyi haber alan kaynaklara dayanarak, görüşme çerçevesinde, özlü farklılıkların belirlendiği büyük konularda değil ama, bazı küçük konularda ilerleme sağlandığını yazdı.

Aynı kaynakların, bu konuların, programları gereği hemen hemen her gün bir araya gelecek olan  müzakereciler tarafından görüşülmesine devam edileceğini belirttiğini yazan gazete, teknik komiteler ile çalışma gruplarının da paralel olarak çalışacağını belirtti.

Alithia gazetesi liderler arasında dün gerçekleştirilen, mülkiyetin yanı sıra Kıbrıs sorununun başka boyutlarının da ele alındığı görüşmenin olumlu olarak değerlendirildiğini yazdı.

ANASTASİADİS

Fileleftheros gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesinin ardından, Başkanlık binasına dönüşünde yaptığı açıklamada görüş alış verişi içerisinde nereye yaklaştıkları, nerelerde farklılıkların bulunduğunu gördüklerini ifade etti.

Anastasiadis, ileriki görüşmelerde aynı yapıcı şekilde, diyaloğa devam edeceklerini belirtti.

Mülkiyet konusunun ele alınıp alınmadığı şeklindeki bir soru üzerine Anastadias “sadece o değil” yanıtını verdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ziyaretine ilişkin bir soru üzerine ise Anastasiadis, kendilerinin ne beklediği konusunda ABD’nin karşılığının olumlu olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakan John Kerry ile geçtiğimiz perşembe akşamki yemek ile ilgili olarak Anastasiadis bunu “üretken” olarak nitelendirirken ABD’den ne beklediklerini aktarma fırsatı bulduklarını, Kerry’nin yanıtının ise olumlu olduğunu ifade etti.

Politis gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ABD Dışişleri Bakanı Jonh Kerry ile yemekte çözümün maliyetinin tartışılıp tartışılmadığına dair bir soru üzerine beklenilen noktanın,  Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası’nın, gerçek olgulara ilişkin bilirkişi raporu olduğunu söyledi.

KASULİDİS

Politis gazetesine göre Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Rum Devlet Radyosu’na yaptığı açıklamada  mülkiyet konusunda var olan farklılıkların aşılmasının mümkün olduğunu, yeteri kadarının üstesinden gelindiğini belirtti.

Gelişim halindeki müzakereler konusunda da iyimser olduğunu söyleyen Kasulidis, özellikle mülkiyet konularına ilişkin, zorlukların olabileceğini ifade etti.

Kasulidis sözlerinin devamında, zorlukların büyük bir çoğunun üstesinden gelindiğini, en kısa zamanda bir sonuca varılması için müzakerelerin ve geriye kalan zorlukların ileriye götürüleceğini belirtti.

Kasulidis, müzakerelere şu ana kadar yabancı bir unsurun karışmadığını, çözümün dışarıdan olmayacağını, donör olmayacağını ifade etti.

Alithia gazetesine göre BM Güvenlik Konseyi’nin çözümün hayata geçirilmesini denetlemesini üstlenmesi gerektiğinin de altını çizen Kasulidis, müzakerelerin Güvenlik Konseyi’nin görev yetkileri çerçevesinde yapıldığını belirtti.

ABD Dışişleri Baknaı John Kerry’nin, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun net çözümü konusunda görüşüne katıldığını belirten Kasulidis, Kerry’nin güvenlik ve garantiler konusuna da değinmemesine ilişkin bir soru üzerine, Kerry’nin Anastasaidis ile gerçekleştirdiği görüşmede özellikle güvenlik konusuna değinildiğini  belirtti.

Kasulidis, Kerry’nin, Anastasiadis’in garantiler konusundaki görüşlerini de anlayışla karşıladığını ifade etti.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.