1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİDERLER MÜZAKERELERE BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI
LİDERLER MÜZAKERELERE BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI

LİDERLER MÜZAKERELERE BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI

Kıbrıs Türkünün dünyaya açılımı ve Kıbrıs Sorunu’nun çözümü

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret ederek Oda Başkanı Günay Çerkez’le görüştü.

KTTO Binasında saat 16.30’da gerçekleşen ziyaretin basına açık bölümünde Çerkez ve Nami basına açıklamalarda bulundu.

ÇERKEZ

KTTO Başkanı Günay Çerkez, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Kıbrıs Türkünün dünyaya açılımı ve Kıbrıs Sorunu’nun çözümü konusunda gösterdiği çabaları yakından takip ettiklerini söyleyerek, iş dünyasının görüşmelerin bir an önce başlamasını istediğini söyledi.

Türk Lirasının değer kaybı ile ekonominin daha da sıkıntıya girdiğine işaret eden Çerkez, Nami’ye güvendiklerini çabalarının olumlu sonuçlar doğuracağına inandıklarını kaydetti.

Çerkez Kıbrıs sorununun on yıllardır çözümsüz kaldığına da işaret ederek, Odanın çözüm ve AB vizyonunun devam ettiğini kaydetti.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami de sivil toplum örgütleriyle istişare içinde olmanın önemine dikkat çekerek, hem ekonomik konuların hem de Kıbrıs sorununun bugünkü toplantıda ele alınacağını söyledi.

İşçi ve memur kesimleriyle de bir araya geldiğini ve gerek Kıbrıs sorunuyla gerekse ekonomik konularla ilgili süreçlerin birlikte çaba gösterilmesi gereken süreçler olduğunu kaydetti.

Liderlerin müzakerelere bir an önce başlaması gerektiğini, Kıbrıs’ın her iki tarafında da ekonomik sorunların hat safhada olduğunu söyleyen Nami, Kıbrıs’ta bir çözümün sunacağı olanaklar düşünülerek hareket edilmesinin sorumluluk sahibi politikacıların görevi olduğunu ifade etti.

Dünyaya bakıldığında, Dışişleri Bakanlıklarının iş dünyasının önünün açılması gibi bir görevi olduğunu hatırlatarak, özellikle Körfez ülkelerindeki ve Avrupa’daki KKTC temsilcilikleri vasıtasıyla ticaret yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.