1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİDERLERİN ORTAK MESAJINA TEPKİLER SÜRÜYOR
LİDERLERİN ORTAK MESAJINA TEPKİLER SÜRÜYOR

LİDERLERİN ORTAK MESAJINA TEPKİLER SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, müzakere bölgesinde çekilen bir videoyla, Türkçe ve Rumca verdikleri Noel ve Yeni Yıl mesajı...

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, müzakere bölgesinde çekilen bir videoyla, Türkçe ve Rumca verdikleri Noel ve Yeni Yıl mesajına, Rum siyasi partilerden gelen tepkiler devam ediyor.

Fileleftheros gazetesi, bazı siyasi güçlerin, bu eylemin doğru yöndeki bir eylem olduğu değerlendirmesini yaparken, bazı siyasi partilerin de, bu eylemin yabancı basın-yayın organlarında görüntülenmesi göz önünde bulundurulduğunda, Anastasiadis’in yanlış mesajlar verdiğini belirttiklerini yazdı.

Habere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Akıncı ile Anastasiadis’in aldığı inisiyatifin doğru yönde atılmış bir adım olduğunu; bu gibi eylemlerin olumlu bir hava oluşturduğunu, ancak liderlerin Kıbrıs sorununu kendi başlarına çözeceği yanılgısına kapılmamak gerektiğini belirtti.

Kıbrıs sorununun müzakere masasında çözüleceğini kaydeden Kiprianu, Türkiye’nin masada, anlaşmaya ulaşılabilmesi için iyi niyet göstermesi gerekeceğine vurgu yaptı.

Öte yandan Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi de, liderlerin ortak mesajının, bir yandan, aralarında iyi bir ilişki bulunduğunu gösterirken, diğer yandansa bu eylemin ulaştığı mecra ile uluslararası alanda yayınlanması ve yorumlanmasıyla, olaya olumsuz boyutlar kazandırılabileceğine işaret etti.

Hareket ayrıca, Türkiye’nin sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni tanımaması ve askeri ile TC kökenli vatandaşların adada kalmasında ısrar etmesi halinde, Kıbrıs sorununa çözüm bulunamayacağı tezini yineledi.

LİDERLERİN CNN TÜRK’E VERDİĞİ RÖPORTAJ RUM BASININDA

Bu arada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, CNN Türk kanalına verdikleri ve Hürriyet gazetesinde de yayımlanan röportajları, Rum basınına da yansıdı.

Simerini gazetesi, liderlerin verdiği röportajı “Kıbrıs Sorununun Çözümü İçin Euro Arıyorlar… Anastasiadis Ve Akıncı’dan CNN Türk’e Röportaj” başlıklarıyla manşetine taşıdı.

Haberde, iki liderin ayrı ayrı verdikleri röportajlarda, müzakerelerdeki mevcut safha, mülkiyet konusu, tazminatlar ve Maraş’ın iadesinden bahsettikleri belirtilirken, mülkiyetin çözülmesindeki en büyük engelin, tazminatlara ilişkin finansman yetersizliği olduğunun görüldüğü belirtildi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.