1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİMANDA BÜYÜK PANİK!
LİMANDA BÜYÜK PANİK!

LİMANDA BÜYÜK PANİK!

Deniz üssünde megatonluk patlamaya neden olan patlayıcı yüklü konteynerlerin da..

A+A-

 

BANDIRASI AÇIKLANMAYAN KONTEYNER GEMİSİ, YOLDA YANAN 240 KONTEYNERİNİ LİMANA İNDİRİP YOLUNA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Asya ülkelerinden aldığı yükü İtalya’ya götürmek üzere seyreden bir konteyner gemisinin, seyir sırasında konteynerlerdan bazılarında yangın çıkması üzerine, yanan konteynerlerını Limasol Limanı’na indirmek istemesi, 11 Temmuz 2011’de RMMO’nun “Mari”deki deniz üssünde megatonluk patlamaya neden olan patlayıcı yüklü konteynerlerin da aynı limana indirilmiş olması nedeniyle paniğe neden oldu.

Politis “Konteynerler Panik Yarattı... İçlerindekilerin Patlayıcıyla Alakası Olmadığı Teyit Edildi” başlığıyla aktardığı haberinde bandırası belirtilmeyen geminin bin 200 adet konteyner taşıdığını, Süveyş Kanalı’ndan geçtiği sırada çıkan yangında konteynerlerdan 240’ının tahrip olduğunu ve bu yanmış konteynerlerin Limasol Limanı’na indirilmek istendiğini yazdı.

Gazeteye göre 10 gündür Limasol Limanı’nda beklemede olan geminin Rum Yönetimi’nden, yanmış konteynerlerinin indirip yoluna devam etmek için izin istiyor. Ancak Rum Yönetimi yükün sahibi şirketin, indirilecek konteynerleri derhal geri alacağını, limanda bırakmayacağını garanti altına almaya çalışıyor.

Geminin limana alındığını, tahliyeyi bir Rum şirketinin yapacağını belirten gazete Limasol Limanı Müdür Vekili Yorgos Puros’un, konteynerlerin incelendiğini ve herhangi bir tehlikeli madde içermediklerinin doğrulandığını, bu gemiye yapacakları yardım sayesinde hatırı sayılır bir maddi gelir elde edeceklerini söylediğini yazdı.

Simerini de, “Geminin Yükü Tehlikesiz... 11’inci Gündür Limasol Limanı Açığında Bekliyor” başlıklı haberinde bandırasını belirtmediği geminin 11 gündür Rum Yönetimi’nin, yanmış konteynerleri konusunda yardım edip etmeyeceği kararını beklediğini yazdı.

Gazete Rum Ticari Denizcilik Dairesi, Çevre Dairesi, Balıkçılık Dairesi, Kaymakamlık yetkilileri ile Çalışma ve Çevre Dairesi’nden uzmanların katıldığı komitenin daha önce yaptığı 4 toplantıda geminin yükünün bir bölümünü Limasol Limanı’na tahliye etmesine izin verilip verilmeyeceğine karar veremediğini, nihai kararın bugün alınmasının beklendiğini belirtti.

Gazeteye göre, Limasol Limanı Müdür Vekili Puros konteynerlerin sadece iki tanesinde, kimyasal madde içerdiğine dair işaret bulunduğunu ancak bunların da tehlikeli olmadığını, konteynerlerde savaş malzemesi veya mühimmat bulunduğu bilgilerinin doğru olmadığını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.