1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİMANDAKİ BANKLAR SÖKÜLDÜ
LİMANDAKİ BANKLAR SÖKÜLDÜ

LİMANDAKİ BANKLAR SÖKÜLDÜ

Eski Turizm Bakanı, özel bir şirketle 20 yıllığına anlaştı; yeni bakan uygun görmedi

A+A-

Girne Antik Liman’da Feneryolu olarak bilinen rıhtım üzerine bakımsızlıktan dolayı hasar gören ve kullanılmayacak durumda olan bankların yanına geçtiğimiz yıl yerleştirilen 26 adet yeni bank, geçtiğimiz hafta söküldü.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, eski bakan Ünal Üstel döneminde yerleştirilen bankların sökülme nedeni hakkında KIBRIS’a konuştu.Mehmet Harmancı, bakanlık ile bölgeye bankları yerleştiren firmanın anlaşamadığını belirterek, devletin çıkarları için bankların sökülmeye başlandığını söyledi.

Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer ise, sökülen bankların yerine yenilerinin konması için Girne Belediyesi’nden yardım talep edeceklerini, teklifleri kabul görmezse, daha önce kırılan 16 bankın tamirini yaptıkları gibi mevcut bankların ayarında yeni banklar yapacaklarını açıkladı.

Harmancı: Yeni bakanın önü açıldı.Mehmet Harmancı, kendisinden önceki dönemde Turizm Bakanlığı ile özel bir şahıs arasında limana bank yerleştirilmesi konusunda 20 yıl süreyle anlaşmaya varıldığını söyledi.Mehmet Harmancı, anlaşmayı yapan firmanın, bankların üzerine reklam almak istediğini ancak limanın dokusuna uygun olmadığı için kendisine izin verilmediğini anlattı.

İlgili firmanın, banklara reklam koymakta ısrar etmesinin ardından bankların sökülmesi konusunda anlaşmaya varıldığını dile getiren Harmancı, söz konusu bankları ilgili firmanın tazminat talep etmeden alıp götürmeye başladığını aktardı.

Bakan Harmancı, aldıkları kararla gerek bölgenin dokusuna uygun bankların ve reklamların konulmasını, gerekse devletin bu işten daha fazla para kazanmasının da önünü açtıklarını savundu.Harmancı, göreve yeni gelecek olan Turizm Bakanının, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin vereceği rapor doğrultusunda bölgeye uygun bank yerleştirilmesi konusunda avantaj yakaladığını ayrıca 20 yıl gibi uzun bir süre olan anlaşmanın da iptali ile diğer firmaların ihaleye katılmasının ve devletin daha çok para kazanmasının önünün açıldığını vurguladı.

Gencer: Bank yapmaya hazırız. Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer ise, turizm sezonu içerisinde başta bankların sökülmesini tepkiyle karşıladıklarını ancak bakanla yapılan görüşmenin ardından bankların devletin çıkarları için tazminat ödenmeden söküleceğini öğrenmeleriyle birlikte memnuniyet getirdiklerini söyledi.

Faik Gencer, özel bir şahıs tarafından sökülen bankların yerine yenilerinin konması için Girne Belediyesi’nden yardım talep edeceklerini anlatarak, teklifleri kabul görmezse, daha önce kırılan 16 bankın tamirini yaptıkları gibi mevcut bankların ayarında yeni banklar yapacaklarını belirtti.

Girne Antik Liman ve Girne Kalesi etrafından yaşanan olumsuzluklarla ilgili başbakan Sibel Siber ile görüşme talep edeceklerini anlatan Gencer, bir önceki hükümet döneminde limanla ilgili alınan kararların gözden geçirilmesini isteyeceklerini kaydetti.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.