1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LIONSLARDAN ÖZEL EĞİTİME KOLTUK BAĞIŞI
LIONSLARDAN ÖZEL EĞİTİME KOLTUK BAĞIŞI

LIONSLARDAN ÖZEL EĞİTİME KOLTUK BAĞIŞI

KKTC Lions Kulüpleri ile Uluslararası Lions Kulüpleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Eğitim Merkezlerinde kullanılmak üzere 6 adet pozisyon koltuğu hibe edildi.

A+A-

KKTC Lions Kulüpleri ile  Uluslararası Lions Kulüpleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Eğitim Merkezlerinde kullanılmak üzere  6 adet pozisyon koltuğu hibe edildi.

Hibe nedeniyle Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda lionsların kalabalık katılımıyla tören düzenlendi.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu törende yaptığı konuşmada, KKTC’nin 30’uncu kuruluş yıldönümüne işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının 1950’li yıllardan başlayarak 1974 Barış Harekatı’na kadar geçen sürede yaşadığı zorlukları anlattı.

Bakan Arabacıoğlu, eğitimin önemine dikkat çekerek,  insanı kazanmanın yolunun eğitimden geçtiğini kaydetti.

Bakan Arabacıoğlu,  Milli Eğitim Bakanlığı görevinde; geçmişte yaptığı Sağlık Bakanlığı görevinden daha çok heyecan duyduğunu söyledi.

Koltukların çok anlamlı bir bağış olduğunu vurgulayan Arabacıoğlu,  özel eğitim gereksinimli çocukların eğitiminde kullanılacağını kaydetti.

Koltukların büyük bir ihtiyacı karşılayacağını vurgulayan Arabacıoğlu, katkıları nedeniyle lionslara teşekkür etti.

ÜLGEN

Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Selva Ülgen de, Kıbrıs Türklerini her zaman dost ve kardeş bildiklerini kaydetti. Ülgen, “Biz sizi çok seviyoruz ve her zaman yanınızda olmak istiyoruz” dedi.

Eğitim ve sağlık için çalışan gönüllüler olduklarını söyleyen Ülgen,  ülkelerin daha ileri gitmesi için eğitimin şart olduğunu vurguladı.

ALTUĞ

KKTC Lions Kulüpleri Birliği Başkanı Muazzez Altuğ da,  bağış katkıları nedeniyle Uluslararası Lions Derneklerine teşekkür etti.

Ziyarette karşılıklı plaket takdimi de yapıldı.

KOLTUKLAR

Dengeli, düzgün ve güvenli  bir oturuş sağlayan koltuk  kolların ve ellerin kullanımını da kolaylaştırıyor.

Çocuğun  düzgün oturabilmek için  harcadığı çaba ve süreden tasarruf sağlayarak   çevresinde  olanları gözleme ve eğitimsel  faaliyetlere yönlendirebilmesine imkan tanıyor.

Koltuk ayrıca çok çeşitli uyarlama seçenekleri de sunuyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.