1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENLENEN “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI” SÜRÜYOR
LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENLENEN “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI” SÜRÜYOR

LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENLENEN “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI” SÜRÜYOR

Limasol Türk Kooperatif Bankası ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (DAÜ-GİMER) tarafından Kuzey Kıbrıs’taki tüm lise öğrencileri için özel ola

A+A-

Limasol Türk Kooperatif Bankası ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (DAÜ-GİMER) tarafından  Kuzey Kıbrıs’taki tüm lise öğrencileri için özel olarak tasarlanmış “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” sürüyor.

KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, program çerçevesinde katılımcı öğrenciler, Sanayi Odası yetkilileri eşliğinde, “örnek” olarak belirlenen üç sanayi tesisini ziyaret etti.

Teorik eğitimin ardından öğrenciler, sırasıyla Necat Zorlu Ltd.’de plastik boru üretimini test laboratuvarını, Koop Süt Ürünleri’nde hellim üretim ve paketleme parkurunu, Gürdağ Grup’da ise bims blok parke üretimini yerinde görerek işletme yetkililerinden bilgi aldı.

Ziyaret sırasında işletme yetkililerine sorular yönelten katılımcı öğrenciler, özellikle işletmelerin kuruluş aşamaları ve gelişme süreci üzerinde durarak, iş hayatına yönelik bilgiler edindiler.

24 Ağustos tarihine kadar devam edecek eğitimin amacı, “yeni kurulacak veya hali hazırda faaliyette olan küçük işletmelerde yetkili olarak çalışacak kişilere teorik ve pratik temel bilgiler aktarmak, lise seviyesindeki gençleri bir işletmede çalışma ortamına hazırlamak, gençler arasında girişimciliği artırmak ve desteklemek, gençlerin lise sonrası kariyer planlarına destek olmak” şeklinde açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla, eğitime katılan öğrencilerin, talep etmeleri halinde 2-4 Eylül tarihleri arasında Kayseri  bölgesindeki işletmeleri ziyaret edebilecekleri belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.