1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LİSELERDE “ALAN/DAL” UYGULAMASI BAŞLIYOR
LİSELERDE “ALAN/DAL” UYGULAMASI BAŞLIYOR

LİSELERDE “ALAN/DAL” UYGULAMASI BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, genel ve meslek liselerindeki “Ortak Sınıf” uygulamasına son vererek “Alan/Dal” uygulaması başlattı.

A+A-

SON BAŞVURU TARİHİ 22 TEMMUZ’A UZATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, genel ve meslek liselerindeki “Ortak Sınıf” uygulamasına son vererek “Alan/Dal” uygulaması başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yeni uygulamayla, meslek liselerinde alanlara geçiş 9’uncu sınıftan itibaren mümkün olacak ve uygulama saatleri artacak. Genel Liselerde ise üniversiteye yönelik olarak öğrencilere ders seçim imkânı yaratılacak.

Sınavla öğrenci alan okullar dışındaki okullara kayıt işlemlerinde, 9’uncu sınıflara geçişlerde diploma derecelerinin esas alınacağı kaydedilen açıklamada, meslek ve genel liselere yerleştirmelerin öğrencilerin yapacağı 5 tercihe göre olacağı ifade edildi.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Mezun öğrencilerin tümüne yeni öğrenim yılı için başvuru imkanı için 30 Haziran olan son başvuru tarihinin 22 Temmuz’a uzatıldığı kaydedilen açıklamada, henüz kayıt yaptırmayan ortaokul mezunu ve 9’uncu sınıfı başarı ile tamamlamayan öğrencilerin kayıtlarını pazartesi günleri okullarında veya Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Müdürlüğü’nde yaptırması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, 22 Temmuz tarihine kadar kayıt yaptırmayan öğrencilerin okulların boş kalan kontenjanlarına yerleştirileceği bildirildi ve velilere hassasiyet gösterme çağrısında bulunuldu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.