1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LOGAR KAPAĞI AÇILDI, BAKIN İÇİNDEN NELER ÇIKTI!
LOGAR KAPAĞI AÇILDI, BAKIN İÇİNDEN NELER ÇIKTI!

LOGAR KAPAĞI AÇILDI, BAKIN İÇİNDEN NELER ÇIKTI!

Dikmen’de Cemsa Sitesi’nde yaşayan Güzel ailesinin 8 aydır yaşadığı sorun giderildi.

A+A-

Dikmen’deki Cemsa Sitesi’nde ikamet eden Tümer Güzel ve ailesinin sekiz aydır komşusunun kanalizasyon borusunu betonla kapatması nedeniyle yaşadığı lağım sorunu dün sona erdi.

Dikmen Belediyesi’ne ait ekipler dün Güzel ailesinin bahçesinde bulunan ve ortak kullanım alanı içerisinde yer alan bölgeye girerek olaya müdahale etti. Müdahale sırasında ev sahibinin kardeşi ile kısa süreli gergin anlar yaşansa da belediye ekipleri söz konusu alanın hem ortak kullanımda olduğunu hem de 24 saat önceden yazılı ihbar verildiğini hatırlatarak işlerine devam etti.

Haberin geçtiğimiz gün KIBRIS’ta yayınlamasının arından Girne Kaymakamlığı, Çevre Dairesi Müdürlüğü ve Dikmen Belediyesi sorunun aşılması yönünde çalışma başlatmıştı. 

Girne Kaymakamlığı yetkilileri geçtiğimiz gün, Belediyeler Yasası’na göre yetkinin belediyede olduğuna dair resmi bir evrakı Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’ye iletmesiyle sorunun çözümü hız kazandı. Çözüm için büyük çaba sarf eden Belediye Başkanı Çelebi, dün çalışanlarını bölgeye yollayarak sekiz aydır yaşanılan lağım sorununu giderdi.

Borular açıldı...

Dikmen Belediyesi ekipleri dün olay yerine giderek söz konusu borunun tıkandığı logar kapağını açtı.

Kapağı açan ekipler borunun köpükle tıkanmış olduğunu, septik kuyunun ise toprakla kapatıldığını gördü. Toprağı temizleyip tıkanan yerleri temizleyen belediye çalışanları sekiz aydır Güzel ailesinin çektiği sıkıntıyı da gidermiş oldu.

Aile teşekkür etti...

Tümer Güzel ve ailesi özellikle sorunları ile yakından ilgilenen Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Girne Kaymakamlığı ile Çevre Dairesi yetkilileri yanında, konuyu kamuoyunun gündemine taşıyan KIBRIS Gazetesi’ne teşekkür etti.

Güzel, sekiz aydır çektikleri sıkıntının bir iki saatte çözüldüğünü söylerken, tıkanıklığa müdahale eden belediye çalışanlarına minnettar olduklarını belirtti.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.