1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LOKMACI'DA TUTUKLAMA!
LOKMACI'DA TUTUKLAMA!

LOKMACI'DA TUTUKLAMA!

Duruşmada zanlının önceki gün saat 16.00 sıralarında İstanbul’da

A+A-

 

Sahte Yunanistan pasaportu ile Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçiş yapmaya çalışan Suriyeli Hekmat Al Kadı sınır kapısında yakalandı

Sahte Yunanistan pasaportu ile Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçiş yapmaya çalışan Suriyeli Hekmat Al Kadı sınır kapısında yakalandı. Lokmacı Kapısı’nda gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

KİMLİK İSTANBUL’DAN
Duruşmada zanlının önceki gün saat 16.00 sıralarında İstanbul’da kimliği meçhul bir şahıstan 5 bin 500 Euro karşılığında temin etmiş olduğu, üzerinde kendi resmi bulunan sahte Yunanistan pasaportu ile KKTC’ye giriş yapmak isterken tespit edildiği belirtildi.

Polis, Lokmacı Sınır Kapısı’nda görevli muhaceret memuruna sahte kimlik verdiği tespit edilerek gözaltına alınan zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Polis, zanlının Suriye uyruklu olduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talep etti.

İLERİDE YARGILANACAK
Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, iki kefilin 40 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlı ileride “sahte evrakı tedavüle sürme ve sahtekârlıkla kayıt teminine teşebbüs” suçlarından yargılanacak.

 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.