1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LOKUM ATÖLYESİNE GİRDİLER
LOKUM ATÖLYESİNE GİRDİLER

LOKUM ATÖLYESİNE GİRDİLER

Gazimağusa’da gıda ve temizlik malzemesi çaldıkları öne sürülen 2 kişi tutuklandı

A+A-

Gazimağusa’da Büyük Sanayi Bölgesi’nde Lokum İmalat Atölyesi’nden gıda ve temizlik eşyası çaldıkları öne sürülen Adem Yılmaz ve Umut Gül tutuklandı.

Zanlıların kullandıkları kiralık aracın GPS cihazından faydalanılarak, söz konusu suçu işlediklerinin tespit edildiği açıklandı. Zanlı Adem Yılmaz olay günü alkollü olduğu için nereye gittiğini bilmediğini, böyle bir suç işlediğine de inanmadığını söyledi.

Gazimağusa’da dün nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine soruşturma maksatlı üçer günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Çiğdem Güzeler huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Salih Minifoğlu’nu tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 11 Temmuz 2013 tarihinde saat 02.20’de Büyük Sanayi Bölgesi’nde Ömer Ersöz’e ait Lokum İmalat Atölyesi’nin kapısının sert bir cisimle kırıldığını bildirdi.
Polis memuru, içeriye tespit edilemeyen 2 kişinin girdiğini ve içeriden temizlik ve gıda malzemesi çaldıklarını kaydetti.

Salih Minifoğlu, söz konusu şahısları ambarın üzerinde kalan Mustafa Gedeş isimli şahsın gördüğünü ve bağırması üzerine de iki şahsın da çaldıkları temizlik ve gıda malzemelerini yere dökerek kaçtıklarını söyledi.

Bölgede yaptıkları güvenlik kameralarının incelemesinden sonra kiralık bir araç tespit ettiklerini belirten Minifoğlu, bu kiralık aracın acentesinden yaptıkları soruşturmada aracı Kemal Kocaman’ın kiraladığını tespit ettiklerini kaydetti.

GPS’nden yapılan incelemede aracın olay saatinde olay yerinin hemen önünde olduğunun tespitinin yapıldığını anlatan tanık polis, Kemal Kocaman’dan yapılan soruşturma neticesinde de zanlı Adem Yılmaz’ın ehliyetini kaybettiği için aracın kendisi tarafından kiralandığı ve Yılmaz’a verildiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Zanlı 1 Adem Yılmaz’ın kiralık araçla tespit edildiğini belirten polis memuru, Adem Yılmaz’ın verdiği ifadesinde söz konusu aracı kendisinden başkasının kullanmadığını, olay günü de alkollü olduğundan dolayı nereye gittiğini hatırlamadığını belirttiğini dile getirdi.

Lokum Atölyesi’nin sahibinin yurt dışında olması nedeniyle ne kadar mal çalındığının tespitini henüz yapamadıklarını söyleyen tahkikat memuru, alınması gereken ifade ve kaybolduğuna inandıkları emareler olduğuna dikkat çekerek mahkemeden zanlıların üçer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı 1 Adem Yılmaz; “Ben böyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. İnanmıyorum da. Tutukluluk talebine itirazım yok” diye konuşurken, zanlı 2 Umut Gül ise olay günü Adem Yılmaz’la sadece 10 dakika birlikte kaldıklarını öne sürdü.   Yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların üçer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.