1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LONDRA UÇUŞLARI BOŞALDI
LONDRA UÇUŞLARI BOŞALDI

LONDRA UÇUŞLARI BOŞALDI

Uçak biletleriyle ilgili yükselen tüm itirazlar duymazdan geliniyor.

A+A-

Ercan’dan İngiltere’ye yapılan seferlerdeki yolcu sayısında ciddi bir düşüş yaşanıyor.

Ercan’dan İngiltere’ye yapılan seferlerdeki yolcu sayısında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Özellikle Ercan’dan giden Londra yolcularının Atatürk Havalimanı’nda uçaktan indirilerek yeniden güvenlik kontrolünden geçirilmesi nedeniyle, turistlerin Güney’e aktığı belirtiliyor.

Ercan-İstanbul seferlerinde 800 lirayı bulan bilet fiyatlarının İstanbul-Ukrayna seferlerinde 120 TL’ye kadar düşmesinin de düşündürücü olduğu ve yolcu sayısındaki azalmaya önemli bir gerekçe olduğu belirtiliyor. Buna rağmen uçak biletleriyle ilgili yükselen tüm itirazlar da duymazdan geliniyor.

Bu arada İngiltere’ye Güney’deki havaalanlarından gitme olanağı olan Kıbrıslı Türkler, hem ucuz bilet avantajını kullanıyor. Hem de bir başka havalimanında uçaktan inip yeniden kontrolden geçmedikleri için bu havaalanlarını tercih ediyor. Ercan’dan Londra’ya yönelik uçuşlarda gözlenen boşalmanın nedeni de bu gerekçelere bağlanıyor.

Bir diğer gerekçenin de Rum yönetimin turistlerin Ercan’dan uçuşunu engellemek için Güney’deki havayolu şirketlerine verdiği teşvik olduğu belirtiliyor. Yüksek bilet fiyatlarıyla biz de buna çanak tuttuğumuz için turist, Güney’den gidip gelmeyi tercih ediyor.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.