1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. LONDRA’DA 2 TÜRK 13 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
LONDRA’DA 2 TÜRK 13 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

LONDRA’DA 2 TÜRK 13 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Türk ve Kürtler’in yoğun olarak yaşadığı Stoke Newington semtindeki bir Türk süpermarketi yöneticilerinden birinin vurulması olayına karışan iki Türk, toplam 13 yıl hapis cezalarına çarptırıldı.

A+A-

İki bölümde ele alınan davanın birincisi Temmuz 2013’te, ikincisini ise önceki gün tamamlandı.

Londra’daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava da, 31 yaşındaki Caner Karakaş, ateşli silah taşımak ve adaleti yanıltmaktan 10.5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, 30 yaşındaki Kubilay Taban da adaleti engellemeye çalışmak suçundan 2,5 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Taban, ateşli silah taşıma suçlamasından ise beraat etti.

Davaya konu olan olay, 28 Eylül 2012’de Londra’nın Stoke Newington bölgesinde Akdeniz Süpermarket’te yaşanmış, iki rakip çetenin mensupları dükkanın önünde çatışmaya girmiş, çatışmayı önlemek üzere araya girmeye çalışan market yöneticilerinden birinin elinden silahla yaralanmasıyla son bulmuştu. Polisin birincil hedef olarak kabul etmediği dükkan sahibi, kaldırıldığı hastanede tedavisi yapıldıktan üç gün sonra taburcu edilmişti.

Söz konusu kişiyi vurduğu düşünülen zanlının ise olaydan kısa bir sure sonra kaçtığı Türkiye’de firarda olduğuna inanılıyor.

“LONDRA’DAKİ ÇETELERDE BİNE YAKIN KİŞİ YAKALANDI”

Olayla ilgili açıklama yapan New Scotland Yard Polis Müfettişi Gary Bruce “Bu saldırı, Kuzey Londra’da halkın yaşamını tehlikeye sokan ve son derece tehlikeli silahlı bir çete tarafından gerçekleştirilmiştir. Halihazırda Londra’daki çetelere mensup bine yakın kişi polis tarafından çeşitli olaylara karıştıkları için yakalanmış ve adalete teslim edilmiştir. Çetelerle mücadele Londra Metropolitan Polis Teşkilatı’nın (MET) önceliği olarak kalmaya devam edecek ve Londra’da yaşayanların yaşamlarınız tehdit eden bu silahlı kişilerle mücadele sürecektir’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.