1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. LONDRA'DA MISIR PROTESTOSU
LONDRA'DA MISIR PROTESTOSU

LONDRA'DA MISIR PROTESTOSU

Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliam İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi.

A+A-

"İngiltere'de Yaşayan Demokrasi Taraftarı Mısırlılar (BE4D)" adlı organizasyon tarafından düzenlenen gösteride, Parlamento binasının yanında bulunan Westminister Bridge'de bir araya gelen 50 kişilik bir grup, ülkelerinde darbe karşıtlarına uygulanan katliamı, hiçbir slogan atmadan, sadece gül ve el ilanları dağıtarak protesto etti.

Protestonun organizatörlerinden, Mohamed Mahmoud, yaptığı açıklamada, dağıttıkları güllerin üzerine Mısır'daki olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını koyduklarını ve her bir gülün ayrı bir hikayesi olduğunu söyledi.

RABİA İŞARETLİ PANKARTLAR

Rabia işaretinin bulunduğu pankartlar taşıyan Mısırlılar, protesto sırasında ayrıca, İngiltere'nin en yoğun köprülerinden, Westminister Bridge üzerinden geçenlere Mısır'da olup bitenler hakkında bilgi verdi. Olaylarda hayatını kaybedenler hakkında bilgilerin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Gösteriye katılan Cezayir asıllı emekli öğretmen Abdallah Messai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da uygulanan şiddet, haksızlık ve adaletsizliğin Batı ülkeleri tarafından gözardı edildiğini belirtti ve insanların dikkatlerini Mısır'da yaşanan katliama çekmek için protestoya katıldığını ifade etti.

Protesto sırasında dağıtılan el ilanlarında, "Demokrasi bizim hakkımız", "Unutmadık, çünkü 6 bin kişi öldürüldü ve 10 bin kişi tutuklandı", "Bugün hepimiz Rabia'yız" ifadeleri yer aldı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.