1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LONDRA’DAKİ RUM İŞADAMINDAN ANASTASİADİS’E ÖZEL JET…
LONDRA’DAKİ RUM İŞADAMINDAN ANASTASİADİS’E ÖZEL JET…

LONDRA’DAKİ RUM İŞADAMINDAN ANASTASİADİS’E ÖZEL JET…

Yaşamını İngiltere’de sürdürmekte olan Kıbrıslı Rum işadamı Chris Lazari’nin,

A+A-

“KIBRIS HAVAYOLLARI”NIN HEATROW HAVALİMANI’NDAKİ SON SLOTU KESİN OLARAK SATILACAK…

ANDONİU: “ULUSAL HAVAYOLUNUN HAYATTA KALMASI İÇİN BAŞKA YOL YOK”

Yaşamını İngiltere’de sürdürmekte olan Kıbrıslı Rum işadamı Chris Lazari’nin, şartlar bunu gerektirdiği takdirde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in özel jet kullanımına ilişkin masrafları karşılamayı üstlendiği haber verildi.

Alithia gazetesinde “Chris Lazari Başkanlık Jetinin Masraflarını Üstleniyor” başlığıyla yer alan habere göre, Lazari yaptığı yazılı açıklamada kısaca şunları kaydetti;

“Ülkemin içerisinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önüne alarak, şahsi dostum Başkan Nikos Anastasiadis’in bitmek bilmeyen çabalarına desteğimi ifade etmek istiyorum. Bu çabalar çerçevesinde sık sık yurt dışına ziyaretler ortaya çıkıyor. Şartlar bunu gerektirdiği takdirde, örneğin Kıbrıs’la doğrudan havayolu bağlantısı olmadığı durumlarda, özel jet kullanımıyla ilgili masrafların karşılanmasını üstlenmeye karar verdim.”

Gazeteye göre Lazari’ye bu niyetinden ötürü teşekkür eden Anastasiadis ise, sunulan bu kolaylığın kullanımının, tam anlamıyla makul şartlarda gerçekleştirileceğini söyledi.

“KIBRIS HAVAYOLLARI”NIN HEATROW HAVALİMANI’NDAKİ SLOTUNUN SATIŞI KESİN

Öte yandan, Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde, “Kıbrıs Havayolları”nın (Cyprus Airways) Londra’da bulunan Heatrow havalimanındaki son slot (iniş kalkış) hakkının satılmasına, formaliteler tamamlanmamış olsa dahi, kesin gözüyle bakılması gerektiği ifade edildi.

Ancak bunun, şirketin, Güney Kıbrıs’tan Londra’ya ve Londra’dan Güney Kıbrıs’a uçmaya son vereceği anlamına gelmediğini yazan gazete, elindeki bilgilere dayanarak, bu amaca yönelik olarak, önümüzdeki Ekim ayının başından itibaren Londra’nın Stansted ve Gatwick gibi çevresel havalimanlarının kullanılmaya başlayacağını belirtti.

“Kıbrıs Havayolları”nın Heatrow havalimanındaki son slotunun American Airlines’a 31 milyon Euro’ya mal olacağını da yazan gazete, dün konuyla ilgili siyasi anlaşmazlığın sürdüğünü ekledi.

ANDONİU: “ULUSAL HAVAYOLUNUN HAYATTA KALMASI İÇİN BAŞKA YOL YOK”

Bununla birlikte, “Kıbrıs Havayolları” Başkanı Tonis Andoniu’nun yaptığı açıklamayla durumu netleştirdiğini yazan gazete, Andoniu’nun, slotun satılması için çaba gösterilmekte olduğunu doğruladığını, ancak bunun henüz tamamlanmadığını dile getirdiğini aktardı.

Bunun şirketin yeniden yapılandırılmasını da öngördüğünü ve ulusal havayolunun hayatta kalması için başka bir yol bulunmadığını ifade eden Andoniu, slotun satılmasıyla şirketin Londra’ya yönelik uçuşlarının sona ereceğini ise kabul etmedi.

Andoniu, koparılan gürültünün yalnızca belirsizlik ve zarara yol açtığını da sözlerine ekledi.

Gazeteye göre, konuya Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in hava taşımacılığıyla ilgili danışmanı Hristos Petru’nun da dün müdahil olduğunu yazan gazete, Petru’nun, “Kıbrıs Havayolları”nın beş uçaklık bir filo ve çok kısıtlı bir uçuş şebekesi olan bugünkü şekliyle, ülkenin ekonomik ve turistik kalkınmasına katkıda bulunma hedefini başarabileceğini dile getirdi.

“Kıbrıs Havayolları” yönetimi ile pilotlar arasındaki anlaşmazlıklardan ötürü üzüntü duyduğunu da belirten Petru, Rum kesiminin kesinlikle kendi ulusal havayoluna sahip olması gerektiğine dikkati çekti.

Gazete haberinin devamında Rum siyasi partilerin açıklamalarına da yer verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.