1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LSD KABUSU GERİ DÖNDÜ
LSD KABUSU GERİ DÖNDÜ

LSD KABUSU GERİ DÖNDÜ

LSD kabusu geri döndü

A+A-

 

Bir süre önce önüne geçilmesi için ülke genelinde aşı kampanyası yapılmasına rağmen, Gaziköy’deki bir üreticinin ağılında yine LSD şüphesi görüldü 

ÜRETİCİLER ENDİŞELİ:

Gaziköylü hayvan üreticisi Yavuz Ceyda’nın ağılında yaklaşık 50-60 hayvanda LSD belirtisi görüldü. Yeni doğan danalarda hastalığın belirtilerini gören üretici Yavuz Ceyda, veterinere başvurdu. Veteriner de belirtileri teyit etti. Ceyda ile birlikte köydeki diğer üreticiler de endişe içinde


“PANİK YAPMAYIN”:

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, konunun bilgilerinde olduğunu ve gerekli girişimlerin yapıldığını açıkladı. Korkulacak bir durum olmadığını ve gerekli açıklamanın pazartesi günü yapılacağını söyleyen Gökşan, üreticilere “Panik yapmayın” çağrısında bulundu
 

Bahadır AYNA
KKTC’de 2014 yılının kasım ayında tespit edilen LSD hastalığı uzun bir süre hayvancıların korkulu rüyası haline gelmişti. Yetkililerin yaptığı aşılar sonucu bitti sanılan hastalık yeniden hortladı. Gaziköylü Yavuz Ceyda, yeni doğan hayvanlarında LSD hastalığı belirtileri gördüğünü söyledi.
Konu ile ilgili Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, “Kimse panik yapmasın” dedi. Gökşan, pazartesi günü LSD hastalığı ile ilgili sürecin ve gelinen noktanın kamuoyuna aktarılacağını söyledi.

“Korkulacak bir şey yok”
Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, LSD hastalığı için korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Naimoğluları, LSD hastalığında yüzde 100’lük bir başarı elde edilemeyeceğini, fakat ülkedeki bütün hayvanların aşılarının yapıldığını, ikinci aşıların ise yolda olduğunu kaydetti. LSD hastalığının ilk hortladığı zaman hamile olan hayvanların doğurdukları hayvanlarda şimdilerde LSD hastalığı görüldüğüne dikkat çeken Naimoğluları, “Kimse panik yapmasın kontrolümüz altında” dedi.

“Sorunlarımız çok”

Güney Kıbrıs’ta küçükbaş hayvancılara toplamda 35 milyon Euro gelir desteği yapıldığından bahseden Naimoğluları, KKTC’de bu paranın sadece 15 milyon TL olmasını eleştirdi. Tarım Bakanlığı’na gelir desteği konusunu aktardığını kaydeden Naimoğluları, Tarım Bakanlığı’nın kaynak arayışında olduğunu ve bu konuyu çözeceklerini söyledi.

Havadis
 

“Hükümete güvenim tam”
CTP-UBP koalisyon hükümetinin büyük ölçekli bir hükümet olduğunu ve kaynak bulmak için büyük bir ilgi gösterdiklerini anlatan Naimoğluları, hükümet programında yer alan 24 maddelik tarım politikasının bütün sorunlara çare olacağını söyledi. Naimoğluları, genel olarak hükümet programının yıllarca verilen vaatler olduğunu aktardı. Mustafa Naimoğluları, hükümet programının bu sefer icraata dökülmesi gerektiğini kendisinin tam bir desteği olacağını kaydetti.

“LSD hastalığı yapılan aşılardan sonra bitmişti fakat hayvanlarımda gözlemlerim 2-3 tanesinin daha bu hastalığa kapıldığı yönünde. Doğan yeni hayvanlarımın vücutları sürekli baloncuk baloncuk şişiyor. Sadece benimkiler değil çevremde tanıdığım bir iki kişinin hayvanlarına da aynısı oluyor. Hayvanlarım böyle olunca veterinere gösterdim, bir şey olmaz, 5-10 güne toparlanırlar dedi. Bu hastalığın önüne geçmek için yeniden aşılar yapılması gerek.”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.