1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LSD’YLE MÜCADELEDE OLUŞABİLECEK DÜŞÜKLER TAZMİN EDİLECEK
LSD’YLE MÜCADELEDE OLUŞABİLECEK DÜŞÜKLER TAZMİN EDİLECEK

LSD’YLE MÜCADELEDE OLUŞABİLECEK DÜŞÜKLER TAZMİN EDİLECEK

Bakanlar Kurulu, LSD hastalığıyla ilgili mücadele kapsamında aşılama sürecinde;

A+A-

LSD’YLE MÜCADELEDE OLUŞABİLECEK DÜŞÜKLERİN TAZMİN EDİLMESİ İÇİN TARIM SİGORTA FONU TÜZÜĞÜ’NDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

1O YAŞINDAN BÜYÜK TİCARİ TAKSİLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE DEVLET DESTEĞİ GELİYOR
 

Bakanlar Kurulu, LSD hastalığıyla ilgili mücadele kapsamında aşılama sürecinde; düşük gibi hayvanlarda oluşabilecek olumsuzlukların tazmin edilmesi amacıyla  Tarım Sigorta Fonu Tüzüğü’nde değişikliğe gidilmesini kararlaştırdı.

Katı atıkların ortadan kaldırılmasına ilişkin tüzüğü onaylayan Bakanlar Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın; muhtarlara yapılan ödeneğin fatura veya makbuza bağlı olmasını kaldıran yasa değişikliği önerisini kabul etti.

Bakanlar Kurulu ayrıca,  sadece bir ticari taksisi olanlara, 10 yaşını geçen taksilerini değiştirmelerinde Faiz Farkı Fonu’ndan katkı yapılmasını, banka kredisi faizinin bir kısmının devlet tarafından ödenmesini karara bağladı.

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısı 4 saat sürdü. Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları Başbakan Özkan Yorgancıoğlu açıkladı.

LSD İLE MÜCADELE

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun önceki toplantısında LSD hastalığıyla mücadelede  aşılama kararının alındığını hatırlatarak, aşılama sürecinin zaman alacağını ve aşılama sürecinde süt veriminin düşebileceğini ve düşük olabileceğini belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu, aşılamanın yapılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, muhtemel olumsuzlukların tazmin edilebilmesi adına Tarım Sigortası Fonu Tüzüğü’nde  değişiklik yapılması kararı verildiğini kaydetti.

KATI ATIKLARIN KALDIRILMASI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nda katı atıkların ortadan kaldırılmasına ilişkin Avrupa Birliği standartlarına uygun bir tüzüğün tartışılarak onaylandığını söyledi.

KDV ORANLARI

Başbakan Yorgancıoğlu, biyolojik  mücadeleye yönelik olarak yürütülecek önlemlerle ilgili ithalde KDV oranının sıfıra düşürülmesinin de karara bağlandığını belirtti.

MUHTARLARA YAPILAN ÖDENEKLER

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, muhtarlara asgari ücretin yarısı kadar yapılan ödeneklerde fatura ve makbuz zorunluğunu ortadan kaldıracak İçişleri Bakanlığı’nın yasa değişikliği önerisinin kabul edildiğini ve Meclis’e sevk edileceğini kaydetti.

TAKSİCİLERE DEVLET DESTEĞİ

Başbakan Yorgancıoğlu ülkenin turizm ülkesi olduğunu ve taksicilerin de bu alanda hizmet verdiğini vurgulayarak,  taksicilerin kendi taksilerini yenilemeleri için devlet desteği verileceğini açıkladı.

Yorgancıoğlu, 10 yaşını dolduran taksilerin yenilenmesi için Faiz Farkı Fonu’ndan katkı yapılmasını, banka kredi faizlerinin bir kısmının devlet tarafından ödenmesinin kararlaştırıldığını kaydetti. Yorgancıoğlu, desteğin sadece bir taksisi bulunanlar için geçerli olacağını ifade etti.

TOHUM VE ÇUBUKLU ÜRÜN MATERYALLERİNE STANDART

Başbakan Yorgancıoğlu,  tarımda tohum ve çubuklu üretim materyallerinin standardizasyonuna yönelik tüzük yapıldığını belirterek, “Bundan sonra ülkemize gelecek ürünlerin hem verimini artırmak, hem sağlıklı olmalarını sağlamak  adına hangi standartlarda olması gerektiği tüzükle belirlenerek yürürlüğe konması kararlaştırmıştır” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu 5 belediyenin bütçelerinin görüşülerek onaylandığını da kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.