1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI, TOPARLANIYORUZ’U ZİYARET ETTİ
LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI, TOPARLANIYORUZ’U ZİYARET ETTİ

LTB BAŞKAN ADAYI HARMANCI, TOPARLANIYORUZ’U ZİYARET ETTİ

Harmancı ve Lefkoşa Ekibi, seçim çalışmaları çerçevesinde Temiz Toplum Derneği’ni ziyaret etti.

A+A-

HARMANCI, SEÇİM HARCAMALARINI AÇIKLADI: “ŞU ANA DEK 72 BİN 644 TL"

TDP, BKP ve Baraka Kültür Merkezi ittifakının Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Ekibi, seçim çalışmaları çerçevesinde Temiz Toplum Derneği’ni (Toparlanıyoruz) ziyaret etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, ‘Bu Kitap’ta İş Var’ adlı seçim bildirgesi içerisinde yer alan projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Harmancı, Temiz Toplum Derneği gönüllülerinin sorularına yanıtlar verdi, görüşlerini dinledi.

Harmancı, “Şiarımızın şeffaflık ve hesap verebilirlik olduğu bir seçim kampanyasında, özellikle bu olguları toplum gündeminin üst sıralarına taşımayı başarmış olan Toparlanıyoruz Hareketi’ni ziyaret etmeseydik, bu kampanya eksik kalacaktı” dedi.

72 BİN 644 TL

Harmancı, internet üzerinden canlı yayınlanan toplantıda seçim bütçesine yönelik açıklamalarda da bulunurken, kampanya ekibinin yaptığı anlaşmaların toplamının şu ana dek 72 bin 644 TL olduğunu, bunun 44 bin TL’sinin ödendiğini, parti tarafından karşılanan yazılı basınla ilgili rakamların ise parti yetkilileri tarafından seçimlerin ardından açıklanacağını belirtti. Yaklaşık 50 bin TL’nin gönüllüler tarafından karşılandığını, aldıkları en yüksek bağış miktarının 6 bin TL olduğunu, gerek reklam filmi, gerekse de broşür basımlarında matbaalardan destek gördüklerini ifade eden Harmancı, kampanyaya destek veren tüm kişilere teşekkür etti.

“HER RENGİ KUCAKLAYACAĞIZ”

Oldukça verimli, aktif ve yoğun bir kampanya dönemi geçirdiklerini, hayal satmadan gerçekler üzerinden projeler ürettiklerini kaydeden Harmancı, her rengi kucaklayacaklarını söyledi. Harmancı, 22 Belediye Meclis Üyeliği adayının 9’unun kadın, 11’inin 40 yaş üstü, 11 tanesinin de 40 yaş altı olduğunu açıkladı. 

“BORÇ 140 MİLYON TL’YE YÜKSELDİ”

LTB’nin mali tablosuna ilişkin açıklamalarda bulunan ve geçen yıl 118 milyon TL olan borcunun bir yılda yaklaşık 140 milyon TL’ye ulaştığını savunan Harmancı, LTB’yi düzlüğe çıkaracak ve sürdürülebilir ekonomik yapıyı nasıl oluşturmayı planladıkları yol haritasını anlattı.

LTB’de geçtiğimiz seçimlerde yaşanan görev değişimine rağmen, borçların arttığı, idari yapının düzeltilemediği, kurumsallaşmanın tam sağlanamadığı ve en önemlisi kamu vicdanının temizlenemediği bir yıl yaşandığını iddia eden Harmancı, LTB’deki ciddi sorunların devam ettiğini belirtti.

LTB’de öncelikli olarak mali ve idari yapılanmaya gideceklerini, gelir artırıcı projeler ürettiklerini, kendilerine sunulacak olan yaratıcı ve gelir artırıcı fikir ve projelerden de yararlanacaklarını kaydeden Harmancı, emlak vergilerindeki toplanamama oranını yüzde 10’un altına indirmeyi, otel gecelemelerinden 700 bin TL’ye yakın ilave gelir elde etmeyi planladıklarını da söyledi.

Harmancı, ayrıca hayata geçirmeyi planladıklarını gelir getirici diğer uygulamalardan örnekler verdi. Harmancı, Toptancılar Hali’nin Lefkoşa’ya yeniden kazandırılarak hem ek gelir yaratacaklarını, hem de gıda güvenliği konusunda çok önemli bir adım atacaklarını da vurguladı.

Şehirdeki tüm canlılara hizmet eden bir anlayışla, demokratik bir şehir yaratmak hedefinde olduklarını belirten Harmancı, doğru örgütlenmelerle birlikte, yurttaşların kendi sorunlarına uzmanlarla birlikte çözümler üreteceği bir model yaratma arzusunda olduklarını kaydetti.  

Yeni terminal, planlı atık yönetimi, parklar, bisiklet kiralama istasyonları, Surlariçi minibüsü, yeni Terminal-Girne Kapısı minibüsü, Lefkoşa Barınak Projesi, kültür-sanat, kadın sığınma merkezi projelerinden de bahseden Harmancı, engelsiz bir şehrin ilk adımlarını atacaklarını, kadın ve çocukları toplumsal hayata katan bir Lefkoşa hayal ettiklerini vurguladı. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.