1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU FRANSA’DA KONFERANSTA KONUŞTU
LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU FRANSA’DA KONFERANSTA KONUŞTU

LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU FRANSA’DA KONFERANSTA KONUŞTU

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Fransa’da katıldığı konferansta çözüm yolunda özellikle başkent belediyelerine önemli görevler düştüğü belirtti.

A+A-

“ÇÖZÜM TOPLUMLARARASI DİYALOG TEMELİNDE YARTILACAK YENİ BİR DENGE OLMALI”

“BU DENGEYİ YARATMAKTA HALKLARA EN YAKIN YÖNETİM BİRİMLERİ OLAN BELEDİYELERE VE ÖZELLİKLE DE BAŞKENT BELEDİYELERİNE BÜYÜK ROL DÜŞMEKTEDİR”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Fransa’da katıldığı konferansta çözüm yolunda özellikle başkent belediyelerine önemli görevler düştüğü belirtti.

LTB’den verilen bilgiye göre, Barış İçin Belediye Başkanları (Mayors for Peace) Örgütü’nün daveti üzerine Fransa’nın Aubagne şehrinde 19-21 Eylül arasında yer alan Barış İçin Akdeniz Şehirleri Konferansı’na katılarak konuşma yapan Fellahoğlu yurda döndü.

“Akdeniz şehirlerinde yaşayan toplumlar arasındaki diyalogun önemi” konulu konuşmasında Fellahoğlu, toplumlararası diyaloğun güçlendirilmesiyle çözüme daha çabuk kavuşabileceklerini, adada çözümünün tüm Akdeniz bölgesi için de önemli bir gelişme olacağını vurguladı.

“BAŞKENT BELEDİYELERİNE BÜYÜK ROL”

Belediyelere çözüme ulaşma sürecinde önemli görevler düştüğünü de kaydeden Fellahoğlu, “Çözüm toplumlararası diyalog temelinde yaratılacak yeni bir denge olmalıdır. Bu yeni dengeyi yaratmakta halklara en yakın yönetim birimleri olan belediyelere ve özellikle de Başkent belediyelerine büyük rol düşmektedir” dedi.

LEFKOŞA RUM BELEDİYESİ’YLE ORTAK PROJELER

Belediyelerin kültürlerarası köprüler de yaptığı bilinciyle Lefkoşa Rum Belediyesi ile pek çok ortak altyapı projesi ile sosyal projeler sürdürüldüğünü kaydeden Fellahoğlu, “İnanıyorum ki iki belediyenin ortak aktivite ve projeleri toplumlararası diyaloğu ve yakınlaşmayı hızlandıracaktır. Bu yüzden meslektaşım Sayın Yorgacis ile yapmakta olduğumuz ortak çalışmaları çok önemsiyoruz” dedi.

RUM TEMSİLCİNİN DAVRANIŞI ELEŞTİRİLDİ

Bu arada Fellahoğlu’nun konuşması esnasında Kıbrıslı Rum bir belediye temsilcisi “LTB Başkanı’nın bu toplantıya katılmaya hakkı olmadığını, LTB’nin yasal bir belediye olmadığını, adanın işgal altında olduğunu ve Lefkoşa için tek söz söyleme hakkının Yorgacis’te olduğunu” iddia etti. Söz konusu ifadeleri kullanan Rum temsilcinin hareketinin katılımcılar tarafından son derece yanlış olarak karşılandığı kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.