1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB BAŞKANI HARMANCI, LEFKOŞA GENELİNDE İMARA AYKIRI YAPILAR KONUSUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTIKLARINI AÇIKLADI
LTB BAŞKANI HARMANCI, LEFKOŞA GENELİNDE İMARA AYKIRI YAPILAR KONUSUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTIKLARINI AÇIKLADI

LTB BAŞKANI HARMANCI, LEFKOŞA GENELİNDE İMARA AYKIRI YAPILAR KONUSUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTIKLARINI AÇIKLADI

LTB Başkanı Harmancı, Lefkoşa genelinde imara aykırı yapılar konusunda çalışma başlattıklarını açıkladı

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, başkent genelinde imara aykırı yapılar konusunda ciddi bir çalışma başlattıklarını, yeni yıla kadar işletmelere imara aykırılıklarını düzenlemeleri için süre verdiklerini açıkladı. Harmancı, bu yöndeki sıkıntıları gidermeyenlerin, işletme izinlerini yenilemeyeceklerini ifade etti.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre Harmancı, Lefkoşa’da uzun yıllardır keyfi yönetimler sayesinde imara aykırı ve hukuk dışı birçok yapı oluştuğunu, başkentin yurttaş hakkı odaklı yaklaşım yerine, gücü olanın istediğini yaptırabildiği bir anlayışla yönetildiğini belirtti.

Harmancı, “LTB, bunca zamandır ortaya çıkan hukuka ve yurttaş hakkı ihlallerine aykırı bir çok duruma artık bir dur deme zamanının geldiğine inanmakta ve bu doğrultuda  yeni bir vizyon ve eylem planı geliştirmiş bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

“YASALARA UYUMLU DAVRANIŞ BEKLİYORUM”

Lefkoşa’nın bugünkü dokusunun başkente yakışır bir yapıda olmasına engel olan başlıklardan en önemlisinin, ana caddelerde yer alan izinsiz ilaveler olduğuna değinen Harmancı, bu ilavelerin, görsel kirlilik oluşturmakla beraber, özellikle kamuya açık ticari mekanlarda acil durum müdahalelerine engel teşkil ettiğini, vatandaşlar arasında eşit olmayan koşullar yarattığını kaydetti.

Harmancı, “LTB olarak, başkentimize hak ettiği düzeni ve yaşanılabilirliği geri iade etmek için yaptığımız bu çalışmaya tüm Lefkoşalıların destek vermesini ve yasalara uyumlu olarak davranmalarını beklemekteyiz” dedi.

“İZİNLER 31 ARALIK’TAN SONRA YENİLENMEYECEK”

Ana caddelerdeki tüm işyeri iznine tabii iş yerlerinin (Lokanta, Restoran, Cafe, Bar, Büfe, Market, Süpermarket, Kahvehane, Kafeterya, Bet Ofis v.b.)  imara aykırılıklarını , 31 Aralık tarihine kadar gidermeleri gerektiğini vurgulayan Harmancı, imara aykırı işyerlerinin izinlerinin bu tarihten sonra yenilenmeyeceğini belirtti.

Harmancı, bu süreçte konu ile ilgili detaylı bilgi almak için Bayındırlık-İmar Şubesi ve Halk Sağlığı Şubesi’ne başvurulabileceğini kaydetti.

“ESNAFA YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISININ İLKİ 14 AĞUSTOS’TA”

Bu konuda bölge bölge toplantılar yapılarak işyerlerinin, alınacak önlemler konusunda bilgilendirileceğini anlatan Harmancı, ilk toplantının, Mehmet Akif ve Osman Paşa caddelerinde bulunan esnafa yönelik olarak, 14 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’te belediyede gerçekleştirileceğini belirtti.

Harmancı açıklamasında şu ifadelere yer aldı:

“Aynı zamanda, işyeri iznine tabii olmayan, işyeri, konut v.b yapıların da imara aykırılıklarını 31 Aralık 2014’e kadar kaldırmaları gerektiğini, kaldırmamaları halinde vatandaşlar arasında  eşitliği ve adaleti sağlamak amacıyla, LTB olarak yasaların bizlere verdiği yetkiye göre yasal işleme gidileceğini önemle vurgulamak isterim. Bu konuda bir Lefkoşalı olarak şehrin düzenli, yaşanabilir, herkes için eşit ve imar yönünden hepimize yakışır şekilde düzenlenebilmesi için katkı koymanızı ve konuya hassasiyet göstermenizi beklerim”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.