1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB: "BELEDİYE PERSONELİNİN CEZA SİLME YETKİSİ YOK”
LTB: "BELEDİYE PERSONELİNİN CEZA SİLME YETKİSİ YOK”

LTB: "BELEDİYE PERSONELİNİN CEZA SİLME YETKİSİ YOK”

LTB Trafik Birim Sorumlusu Türkay Klermo,

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Trafik Birim Sorumlusu Türkay Klermo, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile oğlu Rauf Denktaş’ın trafik cezalarının Başsavcılık ve mahkemeye sevkedildiğini belirterek, belediye personelinin trafik cezalarını silme ve/veya iptal etme yetkisi olmadığını kaydetti.

LTB Trafik Birim Sorumlusu Klermo, konuyla ilgili basında yer alan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, özetle şunları kaydetti:

“Dokunulmazlığa sahip milletvekili veya diplomat görevlilerinin trafik cezalarının milletvekilliği veya diplomatik görevlerinin sona ermesi ile mahkemeye sevk edilmesi kapsamında Serdar Denktaş’ın 2009-2011 dönemine ait  dört cezası, milletvekilliğinin bitimine müteakip Hukuk Dairesi’ne sevk edilmesi için mükellef kartında 743.80 TL borç olarak bekletilmektedir.

2011 yılından sonra ise belediye yönetiminin almış olduğu kararla, tüm dokunulmazlığa sahip şahıslar Hukuk Dairesi’ne sevk edilmekte ve cezalar Hukuk Dairesi’nin inisiyatifine bırakılmaktadır. Bu karar doğrultusunda 11.07.2013 tarihinde rapor edilen Serdar Denktaş, 20.03.2014 tarihinde mahkemeye sevk edilmiştir.

Rauf Denktaş adına ödenmemiş görünen 43595 sayılı ihbarname ise 03.08.2009 tarihinde görevli memur tarafından rapor edilmiş olup, ceza 25.09.2009 tarihinde Hukuk Dairesi’ne sevkedilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine getirmek isteriz ki, caddelerde tüm vatandaşlarımıza eşit bir şekilde yaklaşan belediyemiz, kendisine verilen tüm yetkileri en adil bir şekilde yerine getirmektedir. Ayrıca hiç bir belediye personelinin yazılan cezaları silme ve/veya iptal etme yetkisi olmadığını da kamuoyunun bilgisine sunarız…”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.