1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB ÇALIŞANLARINDAN EYLEM
LTB ÇALIŞANLARINDAN EYLEM

LTB ÇALIŞANLARINDAN EYLEM

13. ve Ocak ayı maşlarını geçtiğimiz Cuma günü almayı bekleyen Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanları, bugün de ödenmedi.

A+A-

13. ve Ocak ayı maşlarını geçtiğimiz Cuma günü almayı bekleyen Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanları, bugün de ödenmedi. Maaş alamayan BES üyesi LTB çalışanları, saat 14.30 sıralarında Belediye binası önüne çıkarak, araçlarını da Belediyenin önüne getirerek eylem yaptı.

BES Başkanı Savaş Bozat, daha önce yapılan grev süresince temizlenmeyen çöpleri sanki grev yokmuşçasına yoğun bir çalışmayla toplayan çalışanların bugün maaşlarını yine alamadığını belirterek, Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve Hükümete sorunun çözümü için 24 saat süre tanıdıklarını bildirdi.

Bozat, Belediye önünde yaptığı konuşmada, maaşların ödenmemesi halinde Belediye Başkanına gerek olmadığını, Fellahoğlu’nun istifa edip gitmesi gerektiğini savunarak, Tatlısu Belediyesi’nin sorununu 1 günde komiteye götürdüğünü belirttiği Hükümeti LTB’deki sorunların çözümü için göreve çağırdı.

Belediyenin 6 milyon 500 bin TL’lik overdraft hakkı bulunduğunu, onay verilmesi halinde maaşların yarın ödenebileceğini iddia eden Bozat, bugün büyük bir hevesle işbaşı yapan çalışanların yine yıkıma uğradığını, Başkan Fellahoğlu ve Başbakan Yorgancıoğlu’nun soruna çözüm bulmak zorunda olduğunu söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.