1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB, ÇANGAR FİNANS'I MAHKEMEYE VERDİ!
LTB, ÇANGAR FİNANS'I MAHKEMEYE VERDİ!

LTB, ÇANGAR FİNANS'I MAHKEMEYE VERDİ!

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Çangar Finans’a olan borcu nedeniyle LTB’nin devlet katkı payını Maliye Bakanlığı tarafından kesilip Çangar Finans’a borç taksiti olarak ödenmesi dün mahkemeye taşındı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Çangar Finans’a olan borcu nedeniyle LTB’nin devlet katkı payını Maliye Bakanlığı tarafından kesilip Çangar Finans’a borç taksiti olarak ödenmesi dün mahkemeye taşındı.

Abbas ELMAS

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, BES Başkanı Savaş Bozat, Belediye Meclis Üyesi Kemal Mut ve Boysan Boyra tarafından dün Yüksek Mahkeme Mukayyitliği'nde açılan davanın 17 Eylül’de görüşülmeye başlanacağı açıklandı.         

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Çangar Finans mahkemelik oldu. Mliye Bakanlığı’nın Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Devlet Katkı Payı’nı keserek Çangar Finans’a olan borcunun taksitlerini ödemesi belediye yetkilileri tarafından mahkemeye taşındı.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, BES Başkanı Savaş Bozat, Belediye Meclis Üyeleri Avukat Boysan Boyra ve Avukat Kemal Mut tarafından Yüksek Mahkeme Mukayyitliği ‘ne dün yapılan ara emri başvurusu 17 Eylül tarihinde görüşülmeye başlanacak.

fellahoglu1.jpg

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, yaptığı açıklamada, “LTB bir yaşam mücadelesi veriyor. Bugün bu yolda yürürken çok önemli bir adım attık ve ilk kez bir özel finans kuruluşundan 2010 dönemindeki hükümetin yapmış olduğu bir borçlanma ile ilgili ara emri için mahkemeye başvurmuştur. LTB devlet gelirlerinden tamamen mahrum bırakılmıştır” dedi...

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclis üyesi ve Avukat Boysan Boyra, Lefkoşa Yüksek Mahkeme önünde yaptığı açıklamada ise, "Maliye Bakanlığı'nın görevi hükümetin yaptığı bütçeyi uygulamaktır. Devlet katkı payını kesip ona buna vermek gibi bir görevi yoktur. Hiçbir yasal dayanak olmamasına rağmen LTB'nin katkı paylarını keserek, kanunsuz bir borçlanmanın taksitleri için Çangar Finans'a ödemektedir. Bunun durdurulması için, zaten 11 milyondan fazla para ödendi Çangar'a. Bundan sonra alacakları da kendi kafasına göre koyduğu faizlerdir. Dolayısı ile bunun bir an önce mahkemede çözümlenmesi gerekir" dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclis üyesi Kemal Mut ise, "Çok ciddi bir çalışma yaptık. Ümit ediyoruz ki başarılı olacağız. Başarılı olmamız Belediye'ye ciddi bir nefes borusu sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Savaş Bozat, “Bugün itibarı ile olumlu adım atıldı. Bu noktaya neden gelindi? 3 ana ayağı vardır demokratik ülkelerin. Yasama ve yürütmenin icraatları sonucu yargıya başvuruyoruz. Bu işler organize yapılmış işlerdir ve karıştırdığımız sürece daha da büyük pislik çıkmaktadır” şeklinde ifadelerde bulundu.

Açılan dava sonucunda mahkeme davanın görüşülmeye başlanması için 17 Eylül'e gün verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.