1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB ihalesinde mutlu son
LTB ihalesinde mutlu son

LTB ihalesinde mutlu son

LTB ihalesinde mutlu son

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Kira İhale Komisyonu, “Yağmur Suyu Drenaj Hattı ve Kaldırım” ile ilgili açtığı üç ihaleye de teklif almayınca geçtiğimiz hafta elden teklif yöntemini denedi. 3 müteahhit firma teklif verdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kira İhale Komisyonu, başkent genelinde 16 ayrı nokta için ilk kez Ağustos ayında “Yağmur Suyu Drenaj Hattı” ihalesine çıktı.

İlk ihaleye müteahhitler teklif vermedi, LTB ikinci kez ihaleye çıktı. İkinci ihaleye de teklif almayan LTB üçüncü kez açtığı ihaleye de teklif alamayınca Savcılık görüşü de alarak son olarak elden teklif altı. LTB Kira İhale Komisyonu’nun elden teklif yöntemiyle üç müteahhit firmadan teklif alındığını açıkladı.
Teklifleri değerlendirmek üzere dün toplanan LTB Kira İhale Komisyonu, “Yağmur Suyu Drenaj Hattı ve Kaldırım” ihalesinin en düşük teklifi veren Wıde City Construction & Development Limited’e verilmesi yönünde karar aldı.

İlk etapta 16 bölge

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kira İhale Komisyonu’ndan alınan bilgiye göre “Yağmur Suyu Drenaj Hattı ve Kaldırım” projesi ilk etapta 16 bölgede hayata geçirilecek.

Yağmur suyu drenaj hattı ve kaldırım yapılacak bölgeler ise şunlar: Göçmenköy Şah Fırını önü, Demokrasi Ortaokulu girişi, Cumhuriyet meclisi önü, Metropol ışıkları, Kızılay evleri, Bülent Ecevit Ortaokulu önü, Gepas Limited önü, Kanal T önü, Armacon çıkışı, Lemar yolu, Kızılbaş LTB fidanlık yanı, Hamitköy ışıkları, Barış Caddesi, Neşe sokak, Hamitköy Perde önü ve 19. Sokak.

Ahmet Raşit: Çalışmalar haftaya başlayacak

LTB Kira İhale Komisyonu Koordinatörü Tolga Ahmet Raşit, geçtiğimiz haftalarda konuya ilişkin açıklamasında, iki kez üst üste açılan “Yağmur Suyu Drenaj Hattı” ihalelerine “Duymadık” gerekçesi ile müteahhitlerin hiçbirinden teklif verilmemesi üzerine üçüncü kez ihaleye çıktıklarını ve gerek basın aracılığı ile gerekse Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne mail atarak ihale ile ilgili gerekli tüm duyuruların yapıldığını söylemişti.

Tolga Ahmet Raşit, açılan üçüncü ihaleye de halen teklif yapılmadığını belirterek “Bu son ihaleydi. Eğer belirtilen süre tamamlanana kadar katılım olmazsa alternatifleri değerlendireceğiz” demişti.

Konu ile ilgili dün Havadis’e yeniden açıklamada bulunan Tolga Ahmet Raşit, “Üç kez üst üste açtığımız ihalelere müteahhitlerden teklif verilmeyince Savcılığın da görüşünü alarak elden teklif alma yönüne gitti. Üç müteahhit firma teklif verdi. LTB Kira İhale Komisyonu ihalenin en düşük teklifi veren Wıde City Construction & Development Limited’e verilmesi yönünde karar aldı. LTB ile müteahhit firma arasında ihaleye ilişkin atılacak imzaların ardından çalışmalar başlayacak. Önümüzdeki hafta başlanılması hedeflenen çalışmaların kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor” diye konuştu.

“Müteahhitler hassasiyet gösterdi”

Lefkoşa ve Lefkoşa halkı için büyük öneme sahip olan “Yağmur Suyu Drenaj Hattı ve Kaldırım” ihalesinin sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını kaydeden Tolga Ahmet Raşit, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne de bu bağlamda göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.