1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB İLE ÇANGAR FİNANS UZLAŞI YOLUNA MI GİDİYOR?
LTB İLE ÇANGAR FİNANS UZLAŞI YOLUNA MI GİDİYOR?

LTB İLE ÇANGAR FİNANS UZLAŞI YOLUNA MI GİDİYOR?

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2010 yılında Çangar Finans’tan 12 milyon Sterlin borçlandırılmasının usulsüz olduğu iddiasıyla Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve Meclis Üyeleri tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan ara emri davasının ilk duruşması dü

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2010 yılında Çangar Finans’tan 12 milyon Sterlin borçlandırılmasının usulsüz olduğu iddiasıyla Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve Meclis Üyeleri tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan ara emri davasının ilk duruşması dün gerçekleştirildi.

Mahkeme herhangi bir karar üretmezken, tarafları uzlaşı sağlamaları için bir kez daha görüşmeleri için fırsat verdi ve dava 7 Eylül tarihine ertelendi.

Abbas ELMAS

Lefkoşa Yüksek İdare Mhkemesi’ne 13 Eylül tarihinde LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Avukat Boysan Boyra, Avukat Kemal Mut ve BES Başkanı Savaş Bozat tarafından, LTB’nin Çangar Finans’a olan 12 milyon STG’lik borçla ilgili ara emri başvurusunun ilk duruşması dün gerçekleşti.
Gerçekleşen duruşmada Lefkoşa türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu tanık kürsüsüne çıkarak, davacı ve davalı taraflların avukatlarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak LTB adına savunma yapan Avukat Boysan Boyra’nın sorularını yanıtlayan Kadri Fellahoğlu, LTB’nin 2010 yılında 10 milyon STG ve 2 milyon STG olmak üzere iki kez Çangar Finans Co’dan borçlandırıldığını söyledi.

Fellahoğlu, bu borçlanmaların yasadışı olduğuyla ilgili sayıştaylık raporu olduğunu ileri sürdü ve ayni zamanda Belediyeler Yasası’na da aykırı olduğunu ifade ederek, belediyeler yasasına göre LTB’nin sadece bankalardan borçlanması gerekirken özel bir finans kuruluşu olan Cangar Finans Co’dan borçlandırıldığını kaydetti. Kadri Fellahoğlu öte yandan Belediye Meclisi’nden karar üretilmemişken Bakanlar Kurulu kararı ile böyle bir borçlanmanın da Belediyeler Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

cangar.jpg

Mahkemeye emare olarak sunulan 30 Nisan 2010 tarihli LTB ile Çangar Finans arasında imzalanan borç senedinde ise 10 milyon STG borç alındığı yazarken parantez içinde 5 milyo STG yazmasının böyle bir belgede anomali yarattığını ifade eden Kadri Fellahoğlu, mahkemeden LTB lehine bir karar üretilmemesi durumunda LTB’de ciddi sıkıntılar ortaya çıkacağını belirtti.

İki buçuk yıldır çalışanların sigortalarının yatırılmadığını, 7 yıldır ihtiyaç sandığı yatırımlarının yapılmadığını ve 3 aydır da maaş alamadıklarına değinen Kadri Fellahoğlu, durumun bu şekilde devam etmesi durumunda ilerleyen günlerde belediyenin cenaze işlemlerini dahi yaptıramayacak durumda olduğunu kaydetti.

Avukat Boysan Boyra’nın sorularını yanıtlayan Kadri Fellahoğlu daha sonra Çangar Finans’ın avukatının sorularını yanıtladı. Davalı Çangar Finans Avukatının “Siz bu davayı açmadan önce Mehmet Çangar ile çözüm üretmek için görüştünüz mü?” sorusunu sorması üzerine, Fellahoğlu, “Gittik ama bir sonuç alamadık” cevabı verdi.

Yüksek İdare Mahkemesi, Mehmet Çangar’a söz hakkı vermesi üzerine ise Çangar “Efendim ben her türlü yardımı yapmaya hazırım. İster daha uzun vade veya peşin ödeme yapılması durumunda da faiz indirimi yapabileceğimi söyledim” dedi. Mahkeme ise tarafların uzlaşı sağlaması için bir kez daha görüşmeleri yönünde direktif verirken, uzlaşma sağlanmaması durumunda söz konusu davayı görüşülmek üzere 7 Eylül tarihine erteledi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.