1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB İLE ÇANGAR HALA UZLAŞAMADI!
LTB İLE ÇANGAR HALA UZLAŞAMADI!

LTB İLE ÇANGAR HALA UZLAŞAMADI!

LTB ile Çangar hala uzlaşamadı!

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB), 2010 yılında dönemin belediye başkanı tarafından Çangar Finans’tan borç alınan 12 milyon sterlin ile ilgili Yüksek Mahkeme’ye yaptığı ara emri başvurusu henüz bir sonuca varamadı. Mahkeme davaya taraf yaptığı Çangar Finans Direktörü Mehmet Çangar ile LTB’yi uzlaşıya çağırmış, davayı ileriki tarihlere ertelemişti.

Uzlaşı için yapılan görüşmeler sonucu Çangar Finans Direktörü Mehmet Çangar tarafından 4,5 milyon sterlinlik faizin, 1 milyon 720 bin sterlinlik miktarında indirime gidilmişti. Borcun 10 milyon sterlinlik kısmı üzerinden yapılan bu teklif,  9 Ekim Çarşamba günü LTB Meclisinde görüşülmüş ancak belediye meclisi 2 milyon sterlinlik borcun da hesaba katılmasını aksi takdirde teklife sıcak bakmayacaklarını açıklamıştı.

Görüşmelerde uzlaşı çıkmaması üzerine taraflar dün yeninden bir araya geldi. Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Refiker huzurunda yapılan görüşmelerde iki borçla ilgili;10 milyon ve 2 milyon sterlin borcun hesaba katılarak faiz indirimi yapılması ile ilgili yeni bir öneri sunuldu. Mahkeme, Çangar Finans’ın önerisinin görüşülmesi için duruşmayı 31 Ekim tarihinde erteledi. Önerinin ise bugün Belediye Meclisi’nde görüşüleceği açıklandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.