1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB İLE KAYAD ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI
LTB İLE KAYAD ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI

LTB İLE KAYAD ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI

“Farkındalığı Arttırmayı Amaçlıyoruz”

A+A-

 

LTB İLE KAYAD ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI

SÖZLEŞME UYARINCA KEMAL ŞEMİLER CADDESİ ÜZERİNDE YER ALAN TRAFİK ÇEMBERİ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE İLGİLİ  FARKINDALIĞI ARTIRMAK AMACIYLA YENİDEN DÜZENLENECEK

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) arasında, Kemal Şemiler Caddesi üzerinde yer alan trafik çemberinin düzenlenmesi ile ilgili sözleşme imzalandı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile KAYAD Başkanı Meral Akıncı arasında imzalanan sözleşme uyarınca Kemal Şemiler Caddesi üzerinde yer alan trafik çemberi, kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla yeniden düzenlenecek.

AKINCI: “BU İŞBİRLİĞİ STÖ VE DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN”

KAYAD Başkanı Meral Akıncı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya kadına yönelik şiddete karşı gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, bu işbirliğinin diğer sivil toplum örgütleri ile belediyelere de örnek olması temennisinde bulundu.

LTB ile Kadına Karşı Şiddet Ormanı’nın hemen yanındaki çemberde yeniden düzenlemeye gidilmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Akıncı, Lefkoşa’nın batı yakasındaki çemberin bundan böyle kadına karşı şiddete karşı farkındalığın simgelerinden birisi olacağına inandığını söyledi.

HARMANCI: “FARKINDALIĞI ARTTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, toplumda var olan kadına yönelik ötekileştirici, ayrımcı ve bilinen ama görünmeyen anlayışın ortadan kaldırılabilmesi adına duyarlılığı artırma faaliyetlerine gereken önem ve katkıyı vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Harmancı, bu kapsamda KAYAD ile gerçekleştirilecek işbirliğinin önemli olduğunu belirtti. KAYAD’ın gerçekleştirmiş olduğu proje kapsamında Lefkoşa’nın önemli çemberlerinden birinin kadına yönelik şiddetin farkındalığını yaratma şekline dönüştürülmesinin ilk adımının atılacağını ifade eden Harmancı, LTB ile KAYAD’ın işbirliğinin süreceğini belirtti.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla, LTB’de personele yönelik bir film gösterimi de gerçekleştirildiğini kaydeden Harmancı, bugün ise “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu” önderliği ve LTB’nin de katkıları ile “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ses Çıkar” adı altında bir etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Harmancı yapılan bu tür etkinlikler ile, belediyeciliğin salt temizlik, salt sağlık ile ilgili hizmetler olmadığını, sosyal fayda ve toplum kalkınması yönündeki rolünü de yeniden gündeme getirmeye çalıştıklarını da  vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.