1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. LTB MECLİSİ “MALİ KONULAR” GÜNDEMİYLE HALKA AÇIK TOPLANDI
LTB MECLİSİ “MALİ KONULAR” GÜNDEMİYLE HALKA AÇIK TOPLANDI

LTB MECLİSİ “MALİ KONULAR” GÜNDEMİYLE HALKA AÇIK TOPLANDI

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclisi, “mali konular” gündemiyle halka açık toplandı.

A+A-

7 Nisan’daki ara seçimde seçilen LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu başkanlığında, 15’i ara seçimde seçilen, 7’si ise istifa etmemiş UBP’li üyelerden oluşan LTB Meclisi’nin toplantısı halka açık yapılıyor.

Toplantıyı aralarında BES Başkanı Savaş Bozat ve bazı yönetim kurulu üyeleri ve çalışanların da bulunduğu vatandaşlar da izliyor.

LTB binasında saat 18.15’te başlayan toplantıda ilk olarak Kültür Sanat Komitesi’nin 11. Tiyatro Festivali’nin 2-30 Eylül tarihlerinde, sponsorlardan sağlanacak 190 bin TL bütçeyle yapılması, eksilen miktarın ise belediye bütçesinden sağlanması yönündeki tavsiye kararı ele alındı.

LTB Başkanı Fellahoğlu ve bazı üyeler söz alarak görüşlerini belirtirken, Fellahoğlu, belediyenin mali gücü olmadığını, dolayısıyla festivalin sadece sponsorluklarla yapılması gerektiğini ve 190 bin TL’nin bulunması için kendisi de dahil herkesin çok çalışacağını söyledi.

Komitenin tavsiye kararı değiştirilerek, festivalin sadece sponsorlarla yapılması yönünde ve oy çokluğuyla kabul edildi. TDP’li iki üye bu karara ret oyu verdi ve belediye bütçesinden de festivale para ayrılabileceği görüşünü ifade etti.

Toplantıda daha sonra LTB Tiyatrosu’nun Gaziantep’te yapılacak Çocuk Tiyatroları Festivali’ne Limasol Bank sponsorluğuyla katılması oy birliğiyle onaylandı.

LTB Meclisi bu konuların ardından belediyenin mali yapısını görüşmeye başladı. Toplantının uzun sürmesi bekleniyor.

Girdiği mali kriz nedeniyle çalışanların aylarca süren eylem ve grevlerinden sonra LTB Başkanlığı ve 15 meclis üyeliği istifalarla boşalmış ve 7 Nisan’da ara seçim yapılmıştı.

22 üyeli LTB Meclisi’nde UBP’den 11, CTP’den 6, DP’den 3 ve TDP’den de 2 kişi görev yapıyor.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.