1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB-PALMANOVA ARASINDA KÜLTÜREL VE SOSYAL İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK
LTB-PALMANOVA ARASINDA KÜLTÜREL VE SOSYAL İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

LTB-PALMANOVA ARASINDA KÜLTÜREL VE SOSYAL İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

LTB-PALMANOVA ARASINDA KÜLTÜREL VE SOSYAL İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

A+A-

Lefkoşa ile İtalya’nın Palmanova şehirlerindeki surların mimari benzerliği iki şehir belediyesini yakınlaştırıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Palmanova Belediyesi arasında kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla16-20 Haziran tarihleri arasında Lefkoşa’dan bir heyet Palmanova şehrini ziyaret etti.

LTB Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, mimari yapısının benzerliğinden dolayı iki şehirdeki yapıları ve surların tarihini kapsayan bir belgesel film projesi için Yakın Doğu Üniveritesi’nden yetkililer ve öğretim görevlileri ile LTB Dış İlişkilerden bir görevliden oluşan heyet Palmanova Belediye Başkanı Francesco Martines’in davetlisi olarak hem şehirdeki mimari yapılarla ilgili bilgi aldı hem de iki belediye arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla belediye yetkilileri ile görüşmeler yaptı.

Heyet, İtalya’da kaldığı süre zarfında Palmanova’da bulunun anıtlar, tarihi müzeler ve şehrin tüm yapısının anlaşılabilmesi için  tüm surlar, surlar içerisindeki koğuşlar ve şehre olan giriş kapıları ziyaret ederek Palmanova Belediyesi Kültür İşleri Sorumlusu ve Kültür Müzesi Yöneticisi  Gabriella Del Frate’den bu yapıların tarihçeleri hakkında bilgi aldı.

Palmanova Belediye Başkanı Francesco Martines’i makamında ziyaret eden heyete şehir  ve tarihi yapılarını nasıl korudukları hakkında da küçük bir sunum yapıldı.

BELGESEL FİLM PROJESİ İÇİN TEMASLAR YAPILDI, GÖRÜNTÜLER ALINDI

Bu ziyarette YDÜ ve LTB’nin ortak yürütmeyi planladığı proje de belediye yetkililerine aktarıldı.

Heyet daha sonra Rotary Kulübü de ziyaret ederek her iki şehrin Rotary kulüplerinin projeye nasıl katkı koyabilecekleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Heyet son olarak Palmanova’nın bağlı olduğu Udine şehrinde bulunan “Universita Degli Studi” adlı üniversiteden bir heyetle görüşerek her iki şehirdeki üniversitenin yapabileceği projeleri konuştu.

Heyet İtalya’da kaldığı süre içerisinde Palmanova, Udine ve Grado şehirlerini dolaşılıp YDÜ’nin yayınlayacağı belgesel için video görüntüleri aldı, 2 şehirle ilgili yayınlanacak olan toplamda 4 makale  için gerekli bilgi ve fotoğrafları topladı.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.